Last news in Fakti

6 Април, 2023 16:40 894 9

Германия обяви край на пандемията от COVID-19

  • германия-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • карл латербах

Лаутербах, който е епидемиолог, каза на пресконференция, че е направил тази оценка въз основа на разглеждане на вариантите на вируса, нивата на ваксиниране и болничните случаи

Германия обяви край на пандемията от COVID-19 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пандемията от COVID-19 приключи в Германия, каза министърът на здравеопазването Карл Лаутербах, цитиран от европейската редакция на "Политико".

Лаутербах, който е епидемиолог, каза на пресконференция, че е направил тази оценка въз основа на разглеждане на вариантите на вируса, нивата на ваксиниране и болничните случаи.

"Преодоляхме успешно пандемията в Германия и също с добър баланс", добави министърът социалдемократ.

Лаутербах, известен със своите първоначално предпазливи политики по отношение COVID-19 по време на глобалната здравна криза, напоследък възприе различен тон. Той беше депутат в началото на пандемията, но все пак имаше значително влияние върху правителството, тогава ръководено от Ангела Меркел, като уважаван експерт в областта, често се появяваше в телевизионни предавания и привличаше внимание в социалните медии.

Лаутербах каза, че може да разбере, че хората имат интерес да узнаят какво се е объркало по време на кризата, но твърди, че стратегията на Германия като цяло е проработила, "защото в края на краищата разумните и тези, които са били полезни в Германия, са се справили с предизвикателства."

Въпреки това, добави Лаутербах, има някои неща, които в ретроспекция е трябвало да се направят по различен начин. "Вярвам, че дългите затваряния на училища не бяха толкова необходими", каза той.

Във вторник за последен път се събра правителственият експертен съвет по COVID-19. След този петък всички защитни правителствени мерки срещу пандемията ще приключат, включително оставащите изисквания за носене на маски, като например за посетителите на болници.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ...

    2 24 Отговор
    В същото време днес Путин се извиняваше като първолак точно с пандемията що щял да говори само онлайн.

    Коментиран от #7

  • 3 случаен

    26 2 Отговор
    кво триете бе,вие ли ще плащате ваксините,и далаверите на таз незадоволената
  • 4 Рамзан ага

    25 1 Отговор
    Сетила се Мара кога да се п0б ара.НВ В Путин унищожи и ко видя и глобалното затопляне още преди година.Всевишният да го благослови и удължи дните му на грешната земя.Иншалла.
  • 5 Путин

    28 0 Отговор
    Спря вирусна пандемия и оправи климата. Магьосник.
  • 6 Путин е велик

    28 0 Отговор
    Путин изкорени ковида за 24 часа!!! Веднага нобелова награда за медицина! А крадла №1 в света Урсула - в затвора!
  • 7 Ха ха

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "...":

    Остави Путин да си гледа операцията .Ти за Боко и Киркорчо кажи.Те за Ковида какво мислят?

    Коментиран от #8

  • 8 Неваксиниран

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха":

    Мислят че им докара много пари,страшно много. И с нетърпение чакат новия вирус, ще купят пак ваксини за всички по три,щото много обичат да стражата овце
  • 9 Механик

    11 1 Отговор
    Путин само за 3 дни и в две действия, преди малко повече от година, уби ковида и неговите шамани.
    Сега е на път да занули ония, дето искаха да ни зануляват.
    Слава РОССИИ !
Новини по държави: