Last news in Fakti

6 Април, 2023 15:51 816 4

Турция осигури подслон за 2,6 милиона души засегнати от земетресенията

  • турция-
  • засегнати-
  • земетресения-
  • милиони

Това съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу

Турция осигури подслон за 2,6 милиона души засегнати от земетресенията - 1
Източник: БГНЕС

След най-смъртоносните земетресения в историята си Турция е осигурила подслон за близо 2,6 милиона души, останали без дом. Това съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от турските медии.

Сойлу говори снощи на вечеря ифтар в палатковия град в град Пазарджък (окръг Кахраманмараш), който бе епицентър на първото земетресение със сила 7,6 на 6 февруари.

На ифтара присъстваха валията на окръг Кахраманмараш Йомер Фарук Джошкун и валията на окръг Къръккале Бюлент Текбъйъкоглу (още в деня на земетресението от Къръккале в Пазарджък пристигнаха много пожарникари – бел. авт.).

Министърът на вътрешните работи посочи, че вече 59 дни властите се опитват „да излекуват раните от земетресението“.

Той съобщи, че Китай изпраща близо 65 000 фургона в зоната на земетресението. Сглобяемите контейнерни къщи имат всички необходими съоръжения, включително и електричество. С тях се осигурява безопасен подслон за хората в засегнатите от земетресението райони.

Сойлу изтъкна, че са положени основите за изграждането на постоянни жилища. Той добави, че постоянно се полагат усилия за увеличаването на броя на палатките и фургоните, в които пострадалите от земетресението могат да живеят временно. Междувременно отстраняването на отломките на рухналите здания в района продължава.

Над 50 000 души загинаха и около 115 000 бяха ранени при унищожителните трусове през февруари, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    11 1 Отговор
    А ние с една шепа хора от две наводнени села не можахме да се справим,а иначе лидерът на Възраждане ходеше там да си прави пи ар на гърба на изстрадалите хора,уж патриот aма руски
  • 2 Дааа

    11 1 Отговор
    За една година ще се построят 500 хиляди апартамента и 85 хиляди селски къщи за пострадалите

    Коментиран от #4

  • 3 Браво на западните народи за

    2 2 Отговор
    Солидарността и благотворителността си
  • 4 Тцъй8

    0 8 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    И на следващото земетресение ще рухнат
Новини по държави: