Last news in Fakti

6 Април, 2023 17:00 645 6

Вучич се срещна с президента на Гвинея-Бисау Умаро Сисоко Ембало

  • президентът на сърбия -
  • александър вучич -
  • белград -
  • президента на гвинея-бисау -
  • умаро сисоко ембало

Президентът на западноафриканската страна пристигна в Сърбия снощи. Той бе посрещнат от премиера Ана Бърнабич. Следобед той ще се срещне и с председателя на сръбския парламент Владимир Орлич

Вучич се срещна с президента на Гвинея-Бисау Умаро Сисоко Ембало  - 1
Снимка: Официален Инстаграм профил на Александър Вучич

Президентът на Гвинея-Бисао Умаро Сисоко Ембало разговаря днес в Белград с президента на Сърбия Александър Вучич, съобщи белградската агенция Бета.

След разговора се състоя пленарна среща на делегациите на двете страни и подписване на двустранни документи.

Сръбската делегация включва министрите на вътрешните работи и на отбраната Братислав Гашич и Милош Вучевич.

Президентът на западноафриканската страна пристигна в Сърбия снощи. Той бе посрещнат от премиера Ана Бърнабич. Следобед той ще се срещне и с председателя на сръбския парламент Владимир Орлич.

Дипломатическите отношения на Сърбия с Гвинея-Бисау датират от времето на бивша Югославия, от 1975 г. В сила са споразумения за научно-техническо и икономическо сътрудничество, но по данни на сръбското външно министерство двете държави не са имали търговски обмен от 2018 г.

Умаро Сисоко Ембало посети Сърбия през ноември 2017 г. като министър-председател.

Няколко дни след това посещение, на 21 ноември 2017 г., правителството на Гвинея-Бисау обяви, че е оттеглило решението от 10 януари 2011 г., с което се признава независимостта на Косово.

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че днес той и президентът на Гвинея-Бисау Умаро Сисоко Ембало са разговаряли по важни въпроси, сред които е запазването на териториалната цялост, съобщи Танюг. На съвместна пресконференция Вучич каза, че са обсъдили важни въпроси и е било договорено увеличаване на броя на студентите от тази африканска страна, които ще са стипендианти на Сърбия. Според думите на Вучич е договорено сътрудничество в борбата срещу тероризма и в селското стопанство.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Русофил

    4 0 Отговор
    Сърбите поне с Гвинея-Бисау. Нашият Радев и папуасите не искат да го видят.
  • 3 Не се смейте

    2 1 Отговор
    По сериозно ако обичате
  • 4 прокопи

    2 1 Отговор
    А тук ще идва Нгоебе Викалеле Боко...
  • 5 бай Даньо

    3 0 Отговор
    "Великите сили" пак кроят нещо!
  • 6 Един

    2 0 Отговор
    Сиско ще се насиса със сливовица.
Новини по държави: