Last news in Fakti

7 Април, 2023 13:12 565 2

Берлускони е прекарал спокойно втора нощ в болницата

  • берлускони-
  • интензивно-
  • лечение-
  • левкимия

И реагира положително на лечението

Берлускони е прекарал спокойно втора нощ в болницата - 1
Източник: БГНЕС

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е прекарал спокойно втора нощ в интензивното отделение на болницата "Сан Рафаеле" в Милано и реагира положително на лечението, предаде Ройтерс, като се позова на италианския министър на външните работи Антонио Таяни.

Осемдесет и шест годишният милиардер и медиен магнат беше приет по спешност в болницата в сряда, което предизвика опасения за крехкото му здравословно състояние. Той боледува от хронична левкемия от известно време и е бил приет в отделението за интензивно лечение заради инфекция на белите дробове, съобщиха вчера неговите лекари.

Таяни, който е отдавнашен съюзник на управлявалия четири мандата бивш премиер, съобщи пред италианската държавна телевизия РАИ, че е разговарял с личния лекар на Берлускони Алберто Дзангрило и положението изглежда по-обнадеждаващо. "(Дзангрило) ми каза, че той е спал добре, че за него се полагат интензивни грижи и той реагира положително на лечението", добави външният министър. "Това ни дава причина да бъдем оптимисти. (Берлускони) е лъв и също така е физически силен. Ние искаме да бъдем оптимисти", каза още Таяни.

Партията "Форца Италия" на Берлускони е част от дясната коалиция на италианския премиер Джорджа Мелони, въпреки че той няма директна роля в правителството ѝ, отбелязва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    0 0 Отговор
    А дано, чакаме третата!
  • 2 ...

    0 0 Отговор
    Явно се е срещал с Путин и е пил "чай"... Като Литвиненко.
Новини по държави: