Last news in Fakti

8 Април, 2023 04:30 966 4

Един загинал и шестима ранени при нападение в Тел Авив

  • израел-
  • тел авив-
  • нападение-
  • убит

Информацията е на израелските власти

Един загинал и шестима ранени при нападение в Тел Авив - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един човек е загинал, а още петима са били ранени при нападение с автомобил, врязал се тази вечер сред група пешеходци на крайбрежна алея в централната част на Тел Авив, съобщиха израелските власти, цитирани от Ройтерс и БТА.

По данни на службата за спешна медицинска помощ "Маген Давид Адом" и шестимата са чуждестранни туристи.

По-рано беше съобщено за един загинал и шестима ранени - четирима израелци и двама турист.

Полицейски служител, който се намирал наблизо, се дошъл на мястото и видял преобърнал се автомобил. Полицаят "неутрализирал" шофьора, когато той се опитал да извади пистолет, казаха от полицията.

Това беше втора атака с жертви за същия ден, след като две сестри израелки бяха убити на окупирания Западен бряг, когато по колата им била открита стрелба.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху разпореди полицията "да мобилизира всички резервни подразделения на граничната полиция и нареди на Силите за отбрана (Цахал) да мобилизират допълнителни ресурси за справянето с терористичните атаки", съобщиха от канцеларията му.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    13 10 Отговор
    И. Някой очаквал ли е нещо друго от ционистите и това винаги се повтаря в рамазан тези са палили и ще запалят пак света. Няма израел има Палестина

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 До долния

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "Калпазанин":

    Няма такова нещо като държава Палестайн Палестина е просто географско понятие.никога не са имали държава защото са беспособни да организират такава.Преди са цивели в рамките на Османската империя после на Британската Империя веднага след Всв е създаден Израел и ония живеят там.Евреите им дават препитание и хляб ония да са измрели досега.
  • 4 реално

    0 1 Отговор
    ...израелците си заслужават да ги бомбят и трепят! И да си продължават все така да са близки с руснаците! Те уж го раздават хитри като невестулки, но Раша от години ги е разгадала и ги манипулира! Ясно е кой седи зад всички ислямски фундаменталисти: путин, ФСБ и всички руски тайни служби... Те спонсорират тероризма, а израелците нека им се мазнят и нека не продължават да подкрепят Украинците в борбата им срещу световния терорист Русия !!! Нека... , ако бяха показали добра воля, и бяха застанали твърдо на страната на Украйна, сега нямаше да имат тези проблеми!!!!!