Last news in Fakti

8 Април, 2023 15:50 832 4

Германия премахва последните изисквания за носене на маска срещу COVID-19

  • covid-19-
  • маски-
  • забрана-
  • премахване-
  • германия

Носенето на маска вече не е задължително за посетителите на лекарски кабинети, болници и заведения за социални грижи

Германия премахва последните изисквания за носене на маска срещу COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

От днес в Германия представа да действа и последното изискване за носене на предпазни маски заради COVID-19, предаде ДПА. Агенцията отбелязва, че това става около три години след първото налагане на маските като средство за забавяне на разпространението на коронавируса.

Носенето на маска вече не е задължително за посетителите на лекарски кабинети, болници и заведения за социални грижи.

Срокът на действие на разпоредбите изтече, както е предвидено в германския Закон за защита от зарази.

Свързаните с пандемията правила за защита на уязвимите групи от населението бяха облекчени на няколко етапа. В началото на март отпадна задължението посетителите на болници и домове за възрастни хора да представят доказателство за отрицателен тест за коронавирус. Изискването за носене на маска в магазините, автобусите и влаковете отдавна бяха отменени.

Германия премахва последните изисквания за носене на маска срещу COVID-19
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лоурънс арабски

    6 0 Отговор
    всеки ден ли ма?
  • 2 курт щумахер щрасе

    18 0 Отговор
    Браво,дойчовцииии,шапка ви свалям!Крале сте на лъжата и пропа/////андата,забвни сте,точно за това съм ваш редовен клиент,така да се каже!Цяла Германия се клати от народно недоволство,вие ми треснахте тази захаросана статия!Какво ще кажете за фалита на Рено,втората по значимост верига магазини за обувки в Германия,първата е Дайхман?100 магазина затворени,хиляди арийци на улицата!Причините-драстично увеличени сметки за ток и газ и намалена покупателна способност на германците.Коментар?Излишен

    Коментиран от #3

  • 3 Германец

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "курт щумахер щрасе":

    В Рено се продават само бок-луци. Хората с пари пазаруват във фирмените магазини, онлайн или фуут локър. Не знам колко пропаднал трябва да е човек, за да пазарува в Рено. Те затова са и фалирали, не ззаради това, че хората нямат пари - щото вече не можеш да правиш бизнес само с "вериги", трябва и качество.
  • 4 Вирус

    2 0 Отговор
    Едни и същи бълвочи под различни заглавия евала на журналята
Новини по държави: