Last news in Fakti

10 Април, 2023 07:25 780 6

Мицотакис обеща евтина вода за Атина и Солун

  • гърция-
  • мицотакис-
  • вода-
  • атина-
  • солун-
  • избори-
  • държавни

Министър-председателят Кириакос Мицотакис заяви, че след предстоящите избори водоснабдителните дружества в двата града ще бъдат върнати под държавен контрол

Мицотакис обеща евтина вода за Атина и Солун - 1
Източник: БГНЕС

Министър-председателят Кириакос Мицотакис заяви, че след предстоящите избори водоснабдителните дружества в Атина и Солун ще бъдат върнати под държавен контрол.

"Водата е и ще остане обществено благо", подчерта Мицотакис в интервю за частната телевизия SKAI.

Гръцкият премиер не пропусна да припомни, че СИРИЗА е прехвърлила водните дружества в Атина и Солун в т.нар. суперфонд на държавните активи за 99 години, Мицотакис заяви, че "правителството ще спази изцяло решението на Държавния съвет и тези две дружества ще напуснат суперфонда и ще се върнат на гръцкото правителство".

Гръцкият суперфонд на държавните активи беше създаден под натиска на международните кредитори. В него влизат атрактивни активи за приватизация. Срещу тях Гърция получи заеми.

ВиК дружествата в Атина и Солун, известни съответно като EYDAP и EYATH, ще се върнат под държавен контрол след предстоящите избори, заяви министър-председателят Кириакос Мицотакис.

Той също така изрази оптимизма си, че гражданите отново ще се доверят на Нова демокрация, за да се сформира силно еднопартийно правителство, и отбеляза, че правителството ще продължи да подкрепя домакинствата и бизнеса, докато трае инфлационната криза.

Той също така подчерта, че 60 000 предприятия, които в момента нямат достъп до банкови заеми, вече ще могат да ги получат, тъй като банката за развитие ще се заеме с тяхната оценка.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язека

    5 1 Отговор
    В първия момент го прочетох като "евтина водка".
  • 2 Той и анастасиадис обеща на кипърците

    4 4 Отговор
    Вода ама те още ходят в турската част с туби и се къпят от дъжд на дъжд.
  • 3 Ф14

    4 4 Отговор
    Значи гърците пак почват раздаването на заеми на на закъсали фирми плюс дотации за вода на домакинствата,после ще предоставят сметката на Европа,:))
  • 4 ристю

    4 4 Отговор
    Като ни набутат в Еврозоната и ни закичат с еврото,българските данъкоплатци ще плащат на гърците евтината вода за Атина и Солун. Шъ знайш,за к во става въпрос.
  • 5 дядо поп

    1 2 Отговор
    Гърция и вода , да не би да става дума за морска вода!
  • 6 Одит

    2 1 Отговор
    Пак отиват на фалит!
    Преди кризата гърците не плащаха за смат, за вода, за канализация и също местни данъци. Живееха от заеми от МВФ, Германия итн. При кризата нададоха вопли, че пили екплоатирениа!
Новини по държави: