Last news in Fakti

11 Април, 2023 08:20 649 13

Доналд Тръмп се връща в Ню Йорк за друго дело

  • сащ-
  • дело-
  • ню йорк-
  • доналд тръмп

Бившият президент трябва да свидетелства по дело, заведено срещу него, децата му и организацията Тръмп. Главният прокурор обвинява Тръмп и трите му деца в търговска измама

Доналд Тръмп се връща в Ню Йорк за друго дело  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се върне в Ню Йорк тази седмица, за да даде показания по поредното дело срещу него. Това съобщи CNN, като цитира свои източници.

Тръмп ще се върне в Ню Йорк, за да присъства на друг процес в четвъртък. Този път по граждански иск, заведен от главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс.

Бившият президент трябва да свидетелства по дело, заведено срещу него, децата му и организацията Тръмп. Главният прокурор обвинява Тръмп и трите му деца в търговска измама.

Според Джеймс, компанията на Тръмп е подвела инвеститорите и данъчните власти, като е надула цените на недвижимите имоти, за да привлече инвестиции, а след това ги е понижила, за да получи данъчни и кредитни облекчения.

Главната прокуратура иска парична глоба от 250 милиона долара и постоянна забрана на Тръмп и неговите деца Доналд Тръмп-младши, Иванка Тръмп и Ерик Тръмп да заемат директорски или други управленски позиции в която и да е корпорация, регистрирана или лицензирана в щата.

Прокурорите също така искат на Тръмп и неговата организация Тръмп да бъде забранено да придобиват недвижими имоти в щата или да кандидатстват за заеми от която и да е финансова институция в щата за пет години.

Тръмп вече даде показания по това дело през август 2022 г. Тогава той отказа да отговаря на въпроси, като се позова на правото си да не свидетелства срещу себе си.

Тръмп напусна Ню Йорк миналата седмица, след като беше обвинен по 34 точки за фалшифициране на бизнес документи и престъпен заговор.

Припомняме, че Тръмп не се призна за виновен. Той стана първият бивш държавен глава в историята на САЩ, който е преследван.

През януари 2018 г. The Wall Street Journal публикува статия, в която се твърди, че през 2006 г. Тръмп е имал връзка с порно актрисата Сторми Даниелс и малко преди президентските избори през 2016 г. той ѝ е платил 130 000 долара, за да мълчи. Самият Тръмп увери, че няма лични отношения с Даниелс.

Бившият президент и неговите съюзници многократно са заявявали, че обвиненията срещу него са политически мотивирани.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горски

    2 4 Отговор
    И после Гешев ,бил виновен в изнудване на бизнесмени.Ами човека се учи от най добрите....
  • 2 12343211

    13 15 Отговор
    Не обичам Тръмп, но и двете обвинения не хващат декиш, всеки втори ги прави.
  • 3 Перо

    9 15 Отговор
    Само от ционисткия щат се напъват да го унищожат, защото знаят какво ще стане, ако го изберат за президент. Може и печатарите на зелено да го закършат! Тръмп ще победи!

    Коментиран от #9

  • 4 Демократ

    16 6 Отговор
    Мошениците на власт по цял свят реагират еднакво- престъпленията,които извършват и има доказателства за тях, винаги отричат и наричат политически гонения. В САЩ обаче има върховенство на закона и президентът не е над него. Тръмп ще си плати за безобразията, които извърши. Това не харесват нашите защитници на мафията, на мутрата бб и на Путин. Те искат да живеят в държава, в която цари беззаконие и анархия.

    Коментиран от #6

  • 5 Ти си

    8 14 Отговор
    Демокрация а ? Дела до дупка може пък и да излезе нещо ! Пречи се от страх на евентуалния неудобен кандидат президент да провежда адекватно предизборна кампания . Омаскаряване на политическия противник използване на прокуратурата като политическа бухалка и отвличане на вниманието на публиката .
    Само незнам янките това от нас ли са го научили или ние от тях....

    Коментиран от #13

  • 6 Ти си

    7 13 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    И защо върховенството на закона се задейства точно преди започването на битката за белия дом а не преди 5 - 10 - 15 - 20 години когато са били извършени " престъпленията" ? Само не ми казвай чи им е трябвало време да съберат доказателства !
    Страх лозе пази , а ......
  • 7 реру

    15 0 Отговор
    Международното движение "Русофили" също се включи в кампанията...

    Коментиран от #10

  • 8 стоян георгиев

    11 4 Отговор
    Как можа този дребен измамник да стане американски президент?тва е най голямата издънка в американската политика.последиците дълго ще тегнат над америка.

    Коментиран от #11

  • 9 Нищо

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    не се случва без знанието на Бог. Така, че Ако Бог е откъм него, кой ще успее срещу него

    Коментиран от #12

  • 10 000013

    2 11 Отговор

    До коментар #7 от "реру":

    Зелените еуглени също неизостават в едно с кравешките фъшкии
  • 11 Ти си

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Има пари плаща си - в САЩ с пари всичко може !
    Въпроса е как пък Бойко стана премиер и ни клати с 200 почти 12 години .....
  • 12 Нищо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нищо":

    не правиш с този минус. Не ми пречиш, нито можеш да попречиш на Бог. Каквато е Неговата воля, това ще стане, а ние с теб само ще гледаме.
  • 13 Демократ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ти си":

    Който харесва лъжците и мошениците е като тях и затова оправдава престъпленията им, а България има нужда от честни хора в политиката, за да се оправи. Много години управляваха мошеници,лъжци и крадци и докараха държавата до дъното.