Last news in Fakti

13 Април, 2023 17:00 675 1

Нидерландският парламент бе евакуиран след бомбена заплаха

  • нидерландия-
  • бомба-
  • заплаха-
  • правителство

Сигналът в крайна сметка се оказа фалшив

Нидерландският парламент бе евакуиран след бомбена заплаха - 1
Източник: Shutterstock

Сградата на нидерландския парламент беше евакуирана за кратко след бомбена заплаха. Сигналът в крайна сметка се оказа фалшив, информира Ройтерс.

Полицейски екип е проверил съмнителен пакет в сградата в центъра на Хага и впоследствие е позволил на хората да влязат отново, около час след като им е било наредено да напуснат, цитира news.bg.

Холандският антиислямски политик Герт Вилдерс заяви, че фалшива бомба, адресирана до него, е била причината за евакуацията. Пакет с плюшено мече и кабели, адресиран до мен, беше доставен в пощенската зала на парламента. За щастие нямаше експлозиви и не беше опасно, но със сигурност не бе и забавно, уточни той.

Вилдерс, чиято крайнодясна Партия на свободата стана втората по големина в Холандия, от години живее при строги мерки за сигурност поради смъртни заплахи.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    1 3 Отговор
    Руснаците са спретнали заплахата, защото Нидерландия се отказа от руския
    втечнен газ. Руски методи.
Новини по държави: