Last news in Fakti

16 Април, 2023 09:21 4 517 31

Селфи на Байдън в Ирландия предизвика възмущение

  • джо байдън-
  • джери адамс-
  • сащ-
  • ирландия-
  • селфи

Американският президент се снима с бивш ръководител на ирландската националистическа партия „Шин Фейн“

Селфи на президента на САЩ Джо Байдън с бившия ръководител на ирландската националистическа партия „Шин Фейн“ – Джери Адамс, предизвика възмущение сред читатели на британския таблоид The ​​Daily Mail.

Според изданието по време на посещението си в Ирландия американският лидер си е направил обща снимка с Адамс, който мнозина във Великобритания смятат за член на Ирландската републиканска армия (IRA). Както пише Daily Mail, през 80-те години на миналия век Байдън в качеството си на сенатор, определя отношението на Лондон към Северна Ирландия като "абсолютно възмутителни", а през 1985 г. се противопоставя на екстрадирането на членове на ИРА от САЩ във Великобритания.

„Писна ми да гледам как Джери Адамс вдига такава врява, когато Байдън дори нямаше благоприличието да разговаря с Риши Сунак, тази снимка ясно показва на какво е отдаден Байдън“, пише читател с псевдоним Jasperthedawg.

„От последните думи и действия на Байдън става ясно, че той не харесва Обединеното кралство“, съгласи се A Trusting Soul.

„Древният фосил си мисли, че е част от славна битка за свобода, а не това, което е в действителност, правейки си селфита с политически скрити гангстери“, каза Антиблок.

„Байдън съсипа отношенията между САЩ и Обединеното кралство с едно посещение. Този човек е срам за САЩ“, добави Джордангунер.

Ирландската републиканска армия и отделилите се по-късно от нея през 70-те и 80-те години организации „Реална ИРА“ и „Временна ИРА“ извършват редица терористични атаки на територията на Великобритания и Северна Ирландия, постигайки декларираните от тях цели – освобождаването на Ълстър от британското управление и анексирането му към Ирландската република.

Въпросът за ролята на Адамс в групата на временната ирландска републиканска армия остава отворен: самият той отрича участието си, но много историци на ирландските вълнения уверено го назовават сред лидерите на организацията. Адамс оцеля след опит за убийство през 1984 г. и от края на 80-те години играе важна роля в мирния процес в Северна Ирландия, който по-късно нарече "голям успех". Байдън има ирландски произход по майчина линия: неговият прадядо Едуард Франсис Блевит е дете на ирландски имигранти.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЦЕ ЕООД

    69 7 Отговор
    Педофилът Байдън и там ще разпали война ...
  • 2 обективен

    68 7 Отговор
    Ами нормално . Терористите се подкрепят и обменят опит.!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Гошо

    14 55 Отговор

    До коментар #2 от "обективен":

    Друго си е да режеш глави на фронта, православно е!

    Коментиран от #12

  • 4 Дименцията

    43 6 Отговор
    Тоя все по фашисти си пада.
  • 5 Американско говедо

    39 4 Отговор
    Няма никаква изненада .....американците уважават повече китайците и руснаците отколкото слугите си.

    Коментиран от #13

  • 6 РЕАЛИСТ

    21 14 Отговор
    Търсят под вола теле. Не съм фен на Байдън, но не виждам нищо лошо в тази снимка. Без Джери Адамс не би бил възможен мирният процес в Северна Ирландия и споразумението от Разпети петък. Има снимки и на Бил Клинтън с него в Белия дом, и на Джордж Буш. Що никой не рева тогава.
  • 7 Райнхард

    34 2 Отговор
    ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
    Желая на всички много здраве и радост-на вас и на тези на които държите и обичате!

    Коментиран от #21, #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 шундурко

    10 2 Отговор
    аре в киреча този чик-чирик
  • 10 Гледах му част от посещението

    42 0 Отговор
    В един американски подкаст. По едно време се обърна с лице към стената и с гръб към публиката, и започна да размахва пръст на някакви невидими хора и да им се кара нещо... Това по време на някаква реч. Какъв втори мандат - не знам..
  • 11 Йо Несбьо

    20 0 Отговор
    То има и цял филм с Джеки Чан в главната роля, който е посветен на отмъщението след атентат на ИРА. Не оправдавам насилието, но ирландците не са имали никак големи възможности да се откъснат от тоталния британски диктат. Британците изтребват страшно много хора, включително правят незаконни арести, убиват задържани и т.н., а отгоре на всичко местните юнионисти, пак ирландци, но протестанти, им помагат всячески.

    Сделката от Разпети петък поне спира огъня. Явно и протестантите осъзнават, че повечето загинали са все ирландци.

    Коментиран от #14

  • 12 ами

    25 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    като започнат да губят световното внимание киевските сценаристи веднага спретват драматично видео
  • 13 Той всеки нормален е така.

    29 0 Отговор

    До коментар #5 от "Американско говедо":

    Опонент, противник- може да ги уважаваш, дори и да не ги харесваш, дори и да ги мразиш. Слугата- никога! Там може само някой бакшиш да дадеш за усърдно слугуване. Често това слугите го бъркат с уважение.
    Отнася се и за нас, драги ми сънародници. Ако и да се мислите за "партньори".

    Коментиран от #15

  • 14 РЕАЛИСТ

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Йо Несбьо":

    Страхотна прилика във филма The Foreigner между актьора Пиърс Броснан и Джери Адамс.
  • 15 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "Той всеки нормален е така.":

    Нашите марионетки, слуги и подлоги са много тачени и обгрижвани от Американските си господари! Само ни ги показват чрез Магнитски, но нищо не им правят и не отвързват ръцете на народа да им направи нещо.
  • 16 Доста

    8 0 Отговор
    КРЪВ се е проляла за
    "ПРАВАТА" ВЯРА.
  • 17 Механик

    23 2 Отговор
    Не му се сърдете на Байдън! Той не знае къде се намира и кого се снима.

    Коментиран от #20, #27

  • 18 Северна Ирландия

    12 1 Отговор
    Ще бъде свободна като Донбас.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кво толкова?

    7 3 Отговор
    Той е възрастен. Откъде да знае с кой се снима.
  • 23 Риши Сунак

    10 0 Отговор
    ли е карал рикшата с БайДън в Ирландия?
  • 24 Тема за Размисъл

    10 1 Отговор
    Защо тояДебил БайДанчо не отиде на коронацията в Англия,
    а демонстративно отиде в Ирландия!!!
  • 25 777

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Райнхард":

    и ко ти донесе цървули
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 трактористка

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Механик":

    Нищо лично към Байдън, ако си седи вкъщи, предаде сина си за разследване и си гледа небезпроблемните старини. Но да не му се сърдиш, означава да приемаш огромните нещастия, които чрез него водят така наречените глобалисти и други ...исти. И понеже сме много близо до ТСВ, трябва да сме бдителни. Все мислено правя паралели с времето, когато на Запад не са обръщали внимание на Хитлер и бедите, които може да донесе и стана ВСВ.
    Същото е сега, като точно тези сили подтикват наркофашиста съм изцепки, просене, крадене, убийства на собствения си народ, а не ПРЕГОВОРИ за МИР и спазване на МЕЖДУНАРОДНИТЕ споразумения.
    Защото така те дават право и на враговете им да не спазват споразумения в тяхна полза.
  • 28 Мик Колинс

    8 1 Отговор
    Този Байдън никога не ми е харесвал заради ляволибералните си съпартийци, но тук не виждам какво лошо има да поддържа справедливата борба на ирландските си сънародници срещу Британската империя. Като не им харесва на онези в Лондон, да не се месят в живота на чужди народи! ИРА били терористи; ами британската армия какво е била? Пацифисти с маслинови клонки? Да не би някой да ги е канил в Ирландия? Каквото са търсили, това са и намерили...
  • 29 вечната мечта за мир

    7 0 Отговор
    Бях в Англия преди около 30 години, когато като санкция срещу ИРА беше забранено Джери Адамс да говори по медиите. И по телевизията, можете да го мернете, но не и да говори.Гласът му беше забранен.
    Сравнително скоро бях в района на битките между католици и протестанти в Белфаст и бях поразена от жестокостта. Посетила съм и други региони в света - всеки е жесток за себе си, но тук се чудиш как толкова еднакви по вид хора могат така жестоко да се избиват.
  • 30 деменция

    6 1 Отговор
    Пледирам-невинен! Нито знам с кой съм се снимал, нито кой съм!
  • 31 Поне

    3 0 Отговор
    не се е ръкувал с въздуха - дръгс имат напредък
Новини по държави: