Last news in Fakti

22 Април, 2023 05:08 1 806 6

Австрийски нудисти се обявиха срещу проекта за кабинков лифт над Виена

  • виена-
  • австрия-
  • нудисти-
  • лифт

Причината е, че трасето ще премине в продължение на двеста метра над един от районите на острова на река Дунав, определен за нудистки плаж

Както стана известно, членовете на „Дружеството на натуристите“, организация практикуваща „културата на свободното тяло“, както тук се нарича нудизмът, е протестирала срещу проекта за изграждане на кабинков лифт, който ще отвежда пътниците от един от кварталите на Виена до Каленберг - хълм, в чието подножие се намира градът и е любимо място за разходка и екскурзии на виенчани, предаде БТА. Причината е, че трасето ще премине в продължение на двеста метра над един от районите на острова на река Дунав, определен за нудистки плаж.

Членовете на дружеството считат за застрашено мястото за почивка и се опасяват от загуба на личното си пространство. Австрийската осведомителна агенция /АПА/ цитира нудистката Барбара Хаузел, която казва, че се страхува за личния си живот, ако на ползвателите на въжената линия с камери за мобилни телефони бъде разрешено да пресичат района. "Не искам да се окажа в интернет", казва 72-годишната пенсионерка пред АПА.

Изпълнителят на проекта Ханес Деяко се опита да успокои нудистите, като заяви, че въжените линии ще преминават над плажа само в кратък участък. По думите му освен това прозорците могат да бъдат направени така, че да стават автоматично непрозрачни.

В рекламния видеоклип на проекта за кабинков лифт се казва, че той ще се движи с около 115 гондоли с панорамни прозорци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Австрийски нудист

    7 2 Отговор
    Ако държавата ни се съгласи, данъкоплатците де, да плати разходите на мъжете да си премахнем членовете, а на жените да си премахнат бомбите, които и без това ни пречат само, тия от лифта няма да има какво да гледат и въпросът ще се реши.
  • 2 Че те нали затова са нудисти,

    8 1 Отговор
    всеки да им гледа задника, принуждават хората да ги гледат голи. Какво протестират, даже трябва да черпят, че ще има кой да ги вижда.
  • 3 Лифтинг

    7 0 Отговор
    Сигурно искат седалков.
  • 4 Пешо

    12 0 Отговор
    Тая 72 годишна разплута пуздра ако я видят отгоре ще се изповръщат масово. Опасно е.
  • 5 Стига бе

    6 0 Отговор
    Сеемдесе и 2 годишно бабе нудистка? Че тя ше уплаши лифтаджиите бе! Пътниците трябва да протестират, не бабето.
  • 6 От цялата

    5 1 Отговор
    От цялата тази история само едно не разбрах. Нудисткият плаж е на река Дунав, или река Дунав минава през нудисткия плаж. Кое е първичното и основното?
Новини по държави: