Last news in Fakti

22 Април, 2023 09:00 1 980 11

Джамбазки с остри въпроси до ЕК относно антибългаризма в Северна Македония

  • ангел джамбазки-
  • въпроси-
  • северна македония-
  • европейска комисия

Повод за поредното питане на евродепутата от ВМРО е скандално изказване на подпалвача на Българския културен клуб в Битоля.

Джамбазки с остри въпроси до ЕК относно антибългаризма в Северна Македония  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Наглост и мерзавщина от подпалвача на Българския клуб в Битоля!
С тази позиция излезе съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки по повод изказване на Ламбе Алабаковски, че е щастлив, че е подпалил българския културен клуб в Битоля. Припомняме, че миналото лято клубът беше подложен на умишлен палеж, а нападателят получи най-ниската присъда - шест месеца условно. Днес същият нападател заявява публично, че е горд със своето деяние и не изпитва никаква вина, съобщават от пресцентъра на формацията.
По тази причина Ангел Джамбазки лично сигнализира Европейската комисия и поставя на нейното внимание няколко важни въпроса, свързани с настоящата ситуация в Република Северна Македония. Предвид усилията на Комисията да се бори с всеки вид дискриминация, българският представител в Европейския парламент отправя към институцията следните въпроси:
1. Какво смята Европейската комисия за правната санкция за престъпления, извършени от омраза в Република Северна Македония?
2. Как Европейската комисия смята да включи гаранция за правата на българите и българските културни институции в преговорната рамка на Република Северна Македония, както и в бъдещите доклади относно напредъка на същата?
3. Предвид зачестилите нападения срещу българи и български културни институции, какво е състоянието на върховенството на закона в Република Северна Македония според Европейската комисия?
В писмото си до Комисията Джамбазки припомня още нападенията над българи и български културни институции в Република Северна Македония от последната една година и настоява за реакция от страна на европейските институции.
Ангел Джамбазки излезе и с позиция във връзка със скандалното изказване на нападателя над българския културен клуб в Битоля. Той коментира, че думите на подпалвача са резултат от големите отстъпки пред македонизма.
Един терорист, жалък страхливец получава възможност да се гордее със „сите чувства, патриотски“ и да всява омраза към българите в Македония. Години наред антибългарска пропаганда, фалшификации за татари, окупатори и прочее лъжи в образователната система водят до този радикализъм на промитите мозъци. Затова нашата борба е да спрем дискриминацията над българите, да върнем тяхното достойнство и свобода. Защото Македония е, била е и ще бъде българска. Това е истината и ние няма да отстъпим и милиметър от нея, коментира още съпредседателят на ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 4 Отговор
    Вето за Рсм

    Коментиран от #7

  • 2 Град Симитли

    9 18 Отговор
    Геле Жанбаскоски да спре да лочи алкохол!
  • 3 Кочо

    5 12 Отговор
    Днес е момента да отбележите Рождеството на Владимир Илич Ленин! Както онзи ден отбелязахте Фюрера! А македонците не искат да са българи и това си е тяхно право!

    Коментиран от #8

  • 4 жалко

    15 1 Отговор
    Ех, Джамбазки, да не се бяхте покланяли на ГЕРБ....
  • 5 Перо

    18 6 Отговор
    Много правилно действие на Ангел Джамбазки! Само ВМРО имат правилна и изчистена от чуждици на ЕС позиция по македонския въпрос! Единствено той и малко Ковачев отстояват нашите принципи и политика там, другите евродепутати и дипломати са само куфари на заплата!
  • 6 Интересно

    8 9 Отговор
    Тоя от Българскя културен Клуб "Ванчо Михайлов - ДС-Главорез" - гр. Брюксел ли се е изходил полу-къркан със събутилниците си мургавото Андро-слабака и Андрюша Ковач контеса Месечкова = h t t p : / / i s . g d / s c t 4 h h ?! Какво стана с разледването на Ковеши с рзследването нa Джамбазето за крадене на евро-пари, както и разследването на зам.шефката на ЕНП по корупцията Андрюша?!
  • 7 Скопие

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Така е другар - само вето!!!
  • 8 Скопие

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Од срце ти се заблагодарувам.

    Коментиран от #10

  • 9 Ламбе Алабаковски

    5 0 Отговор
    Бил Щастлив от подпалването на Българския клуб в Битоля!Ама разбира се,как няма да е щастлив!Това е една "геройска" постъпка,за която сръбските копои в Македония ще го потупат по рамото а обикновените хора ще го погледнат с учудване(поради страх от официалните власти,а иначе с погнуса)!Това са измеренията на съвременния "героизъм" в Северна Македония!Навремето дедите на този облъчен млад човек са загивали с чест и достойнство в бой срещу Турския поробител,срещу Гръцката и Сръбската пропаганда,а многолетното изкривяване на истината и фалшификациите на историята раждат такива "герои" в Северна Македония!Е,да са им честити - С диващина и глупост към прогрес!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да,аааа

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ламбе Алабаковски":

    Следва указанията на президента си. "Стево Пендаровски - истинската история е заплаха и не трябва да бъде допускана дори и с цената на репресии"... Нищо чудно да получи и най-високото отличие като национален герой в Северна Македония от президента Пендаровски.
Новини по държави: