23 Април, 2023 18:15 1 542 5

Саудитска Арабия с първа голяма операция по евакуация от Судан, сред спасените чужденци има и българи

  • саудитска арабия-
  • судан-
  • евакуация-
  • българи

Евакуацията е била извършена от военноморските сили на кралството с подкрепата на други армейски части, съобщи саудитското външно ведомство в комюнике, като обяви за „безопасното пристигане“ на 91 саудитски граждани и около 66 граждани на други 12 държави

Саудитска Арабия с първа голяма операция по евакуация от Судан, сред спасените чужденци има и българи - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Саудитска Арабия съобщи вчера за провеждането на първа голяма операция по евакуация от началото на въоръжения конфликт в Судан, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Повече от 150 души, сред които има дипломати и чуждестранни служители, са пристигнали в Джеда, по информация от саудитското външно министерство.

Евакуацията е била извършена от военноморските сили на кралството с подкрепата на други армейски части, съобщи саудитското външно ведомство в комюнике, като обяви за „безопасното пристигане“ на 91 саудитски граждани и около 66 граждани на други 12 държави.

Те са Кувейт, Катар, ОАЕ, Египет, Тунис, Пакистан, Индия, България, Бангладеш, Филипините, Канада и Буркина Фасо, предаде АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа..

    19 3 Отговор
    Спасението на Ганьо идва от БРИКС,от Западът идват пък Грабежите..

    Коментиран от #2

  • 2 Полуръст

    0 15 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа..":

    Брикс = тухла.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЦРУ

    0 11 Отговор
    Докато Пентагона спаси всички западняци от Судан, про руския Радев се промръкна до силите на арабите заедно с пакистанци и азиатци да ги спасяват от силите на Рияд, паднахме до ниво под бананова република
  • 5 ШЕФЕ,ТИ

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Истински вести":

    Г@Й..ли си,А..!💞....