Last news in Fakti

25 Април, 2023 05:26 778 0

Япония евакуира всички свои граждани, които искат да напуснат Судан

  • судан-
  • японци-
  • евакуация

Сред тях са и дипломатите на страната

Япония евакуира всички свои граждани, които искат да напуснат Судан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всички японски граждани, които искат да напуснат Судан, са били евакуирани, каза днес японският премиер Фумио Кишида, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Наред с 45-те японци, които бяха евакуирани снощи с японски военен самолет, още осем са напуснали страната с помощта на Франция и на някои международни организации, каза пред журналисти Кишида.

Засега не е ясно дали онези осем японци, включват четиримата японски граждани, за които Кишида каза, че са се евакуирали с помощта на Франция и Международния червен кръст.

"Евакуацията на всички японци, които са поискали да напуснат (Судан), вече е завършена", каза японският премиер, без да дава повече подробности.

Японското външно министерство е взело решение временно да преустанови работата на посолството на Япония в Судан.

"Във връзка с бързо влошаващата се ситуация в сферата на сигурността целият персонал на посолството беше евакуиран в Република Джибути. Посолството ни в Судан беше временно затворено, а временен консулски център беше отворен в Джибути, където продължава да предоставя съответните услуги", се посочва в изявление на японското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: