Last news in Fakti

2 Май, 2023 09:24 777 3

Сирия създава национален фонд за подпомагане на жертвите на земетресението

  • сирия-
  • земетресение-
  • фонд-
  • подпомагане-
  • жертви-
  • турция

Президентът на Сирия Башар Асад издаде указ

Сирия създава национален фонд за подпомагане на жертвите на земетресението - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Сирия Башар Асад издаде указ за създаване на национален фонд за подпомагане на жертвите на земетресението в страната, се казва в изявление на сирийската президентска канцелария, цитирано от РИА Новости.

Сирийският премиер Хюсеин Арнус заяви миналата седмица, че сирийското правителство е одобрило национален план за действие за справяне с последиците от земетресението.

"Днес президентът Башар Асад издаде указ за създаването на национален фонд за подкрепа на жертвите на земетресението, чиято задача е да им предостави финансова помощ“, съобщиха от кабинета на Асад.

В изявлението се отбелязва, че подкомитетите за спешна помощ и оперативните щабове в засегнатите от земетресението провинции на Сирия ще отговарят за прилагането на мерките за финансова подкрепа.

"Този ​​фонд е един от основните инструменти на националния план за преодоляване на последствията от катастрофата, причинена от земетресението“, заявиха от кабинета на Асад.

Земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 засегнаха на 6 февруари с интервал от девет часа провинция Кахраманмараш в югоизточна Турция. Трусовете бяха усетени в 11 провинции на страната и съседните държави, включително Сирия, където според СЗО са загинали около 8,5 хиляди души. Сирийското министерство на здравеопазването съобщи, че броят на жертвите на земетресението в контролираните от правителството райони е достигнал 1414.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе вземете

    2 0 Отговор
    драснете нещо за гешо денс - жив ли е, здрав ли е, как е след "атентата", как вървят протестите против гръмналта пиратка и т.н.
  • 2 Минувач

    1 0 Отговор
    Вчера Асад също заяви, че и Сирия иска членство в БРИКС, новината от днес е, че и Мексико е заявила желание. В чакалнята са повече от 19 други държави. И то все важни държави от всеки район в света. С много по-голямата сумарна част от световното население, с редица икономики от топ 15 в света, държащи по-голямата част от световното производство на стоки. Индия и Китай, Индонезия, Малайзия, ОАЕ, СА, Иран, Бахрейн (петрол и Ормуз), Египет (Суец), Алжир, най-важните държави е Централна и Южна Америка (Бразилия, Аржентина, Мексико) и редица други. Бившият икономически съветник на Белия Дом - Е. Съливан заяви, че през 2022 сегашните 5 държави вече бяха с търговски излишък по платежния си баланс, а САЩ ако не повишат за 76ти път дълга си, ще обявят дефолт. Днес и Байдън го потвърди. Тоя Съливан заявява, че БРИКС ще неминуемо ще достигне ниво на самодостатъчност в световната търговия, което ще им позволи лесно да избягват другите валутни съюзи. Самият той, както и онази финансист номер 1 на САЩ - Йелън, неприкрито си казват, че САЩ използват долара, като оръжие и светът отвръща на това с масова дедоларизация. Бъдещето е на Азия и на новата им валута на БРИКС, която ще е подкрепена със злато и ще бъде избрана и от редица нечленки на БРИКС.

    Коментиран от #3

  • 3 Мале тия дали ги лъжат

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Минувач":

    хаха мексийо ли бе ахха
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания