11 Май, 2023 08:20 1 122 5

Четирима са арестувани в Северна Македония за трафик на кокаин

  • гърция-
  • полиция-
  • арест-
  • кокаин-
  • солун-
  • северна македония

В резултат на операцията във вторник в северния гръцки пристанищен град Солун, при която гръцките полицаи конфискуваха 105 килограма кокаин, са задържани общо 14 души

Четирима са арестувани в Северна Македония за трафик на кокаин - 1
Снимка: Shutterstock

Четирима души са били арестувани в Северна Македония, съобщи АП.

Агенцията се позова на полицията в Скопие.

Арестът е станал след сътрудничество с гръцките власти във връзка с пратка кокаин, задържана ден по-рано.

В резултат на операцията във вторник в северния гръцки пристанищен град Солун, при която гръцките полицаи конфискуваха 105 килограма кокаин, са задържани общо 14 души.

Наркотиците от Южна Америка са били докарани в Солун с товарен кораб и са били скрити в кухите външни части на транспортни контейнери, в които е имало пратка банани от Еквадор.

В изявление на полицията на Северна Македония се казва, че във вторник са арестувани двама мъже и една жена, а в сряда - трети мъж, за когото се твърди, че се е опитвал да премине границата от Гърция.

И четиримата са граждани на Северна Македония и са заподозрени в принадлежност към международна организирана престъпна група, се казва в изявлението.

В него се допълва, че пратката с наркотици е била поръчана и платена от фирма за внос на плодове в Скопие, столицата на Северна Македония.

Гръцката полиция съобщи, че операцията в Солун е проведена след координация с американската служба за борба с наркотиците. Заподозрените, арестувани в Гърция, бяха идентифицирани като седем гърци и трима албанци.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудо големо некъв прах дето

    3 0 Отговор
    Ти изтръпва устата и главата 😂😂😂
  • 2 ПКП

    3 0 Отговор
    Първо са ги съблякли,после са ги карали да клякат и така са открили другата.
  • 3 Фалконче

    3 2 Отговор
    Радев нема ли да прати самолет за да евакуира тормозените от властите новопаспортизирани "македонски българи", които грърците и македонците обиждат на албанци?! Затова ли на Пендиков скоростно му издадоха българско гражданство за солена сметка на българските данъкопладци?! А Ковачев, Джамбаз, Слабака и БКП-куфала Санде радикал-криминало Джордано (ДС-Троцки) нема ли да алармират колко лошо се отнасяли към "македонските българи": "Мола другако ЕНП-партай-геносе, тия македонци и гърци не ни дават са си играеме в Македония на "българи" с много-милионна бюджетна сметка за разгепване"!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 еврофанатик

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фалконче":

    пиеш ли си хаповете навреме?!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: