Last news in Fakti

12 Май, 2023 06:10 1 131 9

Тръмп обжалва присъдата си за сексуално насилие и клевета срещу писателката Джийн Карол

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • присъда-
  • обжалване-
  • писателка

Заседатели във федералния съд в Манхатън присъдиха на 79-годишната Карол обезщетение за понесени вреди на стойност 5 милиона долара

Тръмп обжалва присъдата си за сексуално насилие и клевета срещу писателката Джийн Карол - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият американски президент Доналд Тръмп снощи внесе обжалване срещу присъдата на нюйоркското съдебно жури, което отсъди, че той е упражнил сексуално насилие и клевета срещу писателката Джийн Карол, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Във вторник съдебните заседатели във федералния съд в Манхатън присъдиха на 79-годишната Карол обезщетение за понесени вреди на стойност 5 милиона долара.

Карол заведе дело срещу 76-годишния Тръмп през 2022 г., като заяви, че той я е изнасилил в средата на 90-те години на миналия век, а след това я е оклеветил, като е отрекъл това да се е случило.

След двуседмичен съдебен процес съдебното жури отсъди, че Тръмп носи отговорност за сексуално насилие и клевета, но не и за изнасилване. Тръмп, който е фаворит за президентската номинация на републиканците за изборите през 2024 г., не присъства на делото.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5милиона за

    2 22 Отговор
    шорт тайм.
    Кофти та избачкаха аверче.
    Тама става като малката глава командва голямата.
    Аматьор!
  • 2 Извинявам се, ама да попитам!

    4 20 Отговор
    Осъждан, има ли право да се кандидатира за Президент в САЩ?
    Путин си избира навсякъде само издегустирани марионетки.
  • 3 Гешафта

    9 1 Отговор
    Двуседмичен процес ? Много бавно ве? Това е пародия на съд
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 666666

    3 1 Отговор
    Има пари ,угажда си!
  • 6 Казуар

    14 1 Отговор
    Как е доказано изнасилването преди 30 години. А госпожата за 5 милиона е готова и да лъже.
  • 7 За протокола

    6 0 Отговор
    Бай Дончо е осъден по т. н. "доказателство за склонност", защото видите ли преди години в някакво интервю бил казал, че "имало хора, които можели да хванат жена за п и да им се размине"? Не е ясно, кои хора точно е визирал и в какъв контекст го е казал, но не е във връзка с въпросната. Това е все едно да кжете, че "има хора, които крадат и им се разминава" и след време някои да отиде в съда да каже, че сте откраднали и да ви осъдят само на база на твърдението ви и "свидетелските показания"
    Така го сготвиха Бай Дончо, това е съдът на "демократите" на Сорос и Бай Дън.
    В същото време всячески се прикриват колосални престъпления от президентската фамилия Дън, каквито американската история не помни!
  • 8 бай Иван

    1 0 Отговор
    След двуседмичен съдебен процес съдебното жури отсъди, че Тръмп носи отговорност за сексуално насилие и клевета, но не и за изнасилване.
    Е как има сексуално насилие ,ама няма изнасилване. Чрез насилие и казал ,ще те е.ба, а тя казала "Ми може, щом ще си плащаш, ама ще си признаеш ,че си ме е.бал , че съм на 46 години и това си е за хвалба, а няма да отричаш,че ще те съдя". Американски им глупости. Тая пише мемоари по спомените на повехналата си вагина и между другото изкара едни 5 милиона.
  • 9 БАЙ ДАНЬО

    0 0 Отговор
    Само така адаш
    Започвай сега ти да ги съдиш. Всяка или всеки може да обвинява, ама зависи кой му вярва