Last news in Fakti

13 Май, 2023 06:38 1 771 4

Австралия е доволна от търговските преговори с Китай

  • австралия-
  • китай-
  • преговори-
  • търговия

Министър на търговията и туризма Дон Фаръл разговаря в Пекин с китайския си колега Ван Вънтао

Австралийският министър на търговията и туризма Дон Фаръл заяви, че е "доволен" от своите разговори в Пекин с китайския си колега Ван Вънтао за премахване на търговските бариери, но добави, че посещението му е "само още една стъпка" в стабилизирането на връзките между двете страни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че посещението на Фаръл в Китай е първото посещение на министър на търговията и туризма на Австралия от 2019 г. насам, последвало смекчаване на дипломатическото напрежение между двете страни с избирането в средата на 2022 г. на правителството на Австралийската лейбъристка партия.

Износът в Китай на австралийско вино, говеждо месо, ечемик, въглища, морски храни и дървен материал бяха засегнати от търговските ограничения през 2020 г., а австралийският журналист Чън Лей беше задържан в Пекин по обвинения, свързани с националната сигурност, след като Австралия призова за международно разследване около произхода на КОВИД-19, което разгневи Пекин.

Посещението "е само още една стъпка по пътя към стабилизиране на отношенията", каза на пресконференция Фаръл след разговорите.

"Дойдох тук, за да намеря пътя за нормализиране на нашата търговия и икономическите ни отношения с Китай", подчерта австралийският министър на търговията и туризма.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не само тя

    9 1 Отговор
    Всички световни дами изпитват задоволство от контактите си с Китай.Щатите са само бля-бля и нищо в гащите..
  • 2 факуса

    4 0 Отговор
    а грабливи 7 се оплакват от натиск,нещо се е объркало в инфото
  • 3 Така така

    4 0 Отговор
    Австралийците излизат от правият курс фащ ще им се накара та те трябва да са стълб срещу Китай. Затова ли ще им дават ядрени подводници сащисаните :)))). Сега могат да се хванат за палците из избелелият дом.
  • 4 сенко

    3 0 Отговор
    Не се радвайте много в най скоро време Англичаните ще направят така ,че Китай ще им най- големият враг. ?---- който застрашава Безопасно ста им.Те ще намерят начин -защото са най големите провокатори, подстрекатели, Империя на лъжите на подлостта, хитростtа , на коварството, на интригите .
Новини по държави: