Last news in Fakti

22 Май, 2023 09:48 754 7

Турция е "неутрализирала" над 37 800 терористи от 2015 г.

  • турция-
  • хулуси акар-
  • отбрана-
  • сирия-
  • терористи

Министърът на националната отбрана на Турция, Хулуси Акар, обяви

Турция е "неутрализирала" над 37 800 терористи от 2015 г. - 1
Източник: БГНЕС

Министърът на националната отбрана на Турция, Хулуси Акар, обяви, че от 2015 г. до днес страната е "неутрализирала" 37 800 терористи, съобщи Анадолската агенция.

В речта си на конференция в Истанбул, посветена на конфликта в Сирия и борбата с тероризма, Акар заяви: "От 24 юли 2015 г. са неутрализирани 37 860 терористи". Той добави, че още шестима терористи са били "неутрализирани" в района на операцията "Ефратски щит" в Северна Сирия.

Турските власти използват термина "неутрализирани" за да опишат състоянието, в което съответните терористи са се предали, са били убити или заловени.

Въпреки че Акар не спомена конкретни терористични групи, Турция извършва операции срещу организации като "Ислямска държава" и Кюрдската работническа партия (ПКК).

От 2016 г. насам Анкара е провела три антитерористични операции в северната част на Сирия, край границата си, с цел да предотврати формирането на терористичен коридор и да осигури мирно заселване в тези райони: "Ефратски щит" (2016 г.), "Маслинова клонка" (2018 г.) и "Извор на мира" (2019 г.), посочва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАЩ

    6 0 Отговор
    сериозни цифри.
  • 2 Бай Хуанит

    5 7 Отговор
    Бая народ са изпотрепали, кюрди най-вече. То другото е ясно , че подкрепяха ИД.
  • 3 Перо

    16 1 Отговор
    Ердоган ще победи на изборите! Джендърските превратаджии на Гюлен ще духат супата в Турция!
  • 4 Русия

    4 1 Отговор
    за 224 дена в Артьомовск над 50 000.
  • 5 Мдаа

    19 4 Отговор
    Турция е единствената страна реално неутрализирала ислямистите в Северна Сирия и освободила територии от тях и после заселени с сирийци,в момента Турция строи 240 хиляди къщи и апартаменти в освободените територии в Сирия за да могат бежанците да се завърнат там,но много пречки създават Русия, Америка и Асад
  • 6 Българските турци

    18 1 Отговор
    Тука министърът на отбраната всъщност казва , че от 2015 година санкциите и ограниченията , които биваха поставяни от прозводителите на оръжията и мунициите , които се продаваха на Турция , са вече неефективни и че Турция вече не се съобразява с тях !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: