22 Май, 2023 14:10 1 225 3

Испански компании забраняват използването на ChatGPT

  • испания-
  • компании-
  • chatgpt-
  • грешки-
  • забрана-
  • ограничения

Поради опасения от грешки

Испански компании забраняват използването на ChatGPT - 1
Източник: Shutterstock

Вестник El Mundo съобщава, че големи испански компании са започнали да налагат забрани и ограничения върху използването на ChatGPT - чатбот, базиран на изкуствен интелект.

Някои от големите предприятия в страната се притесняват от възможността за изтичане на информация и грешки, поради което спешно разработват правила за използване на този инструмент. Една от компаниите е изпратила съобщение до своите служители, в което посочва, че информацията, получена чрез ChatGPT, може да съдържа грешки или да бъде неправилна, пише trud.bg.

Телекомуникационната компания Telefonica, финансовата институция BBVA и бизнес групата Red Electrica потвърдиха, че са въведени забрани или ограничения върху използването на ChatGPT от страна на техните служители. Други големи компании са изпратили насоки на своите служители относно работата с подобни инструменти, докато други работят върху протоколи, които да гарантират безопасното използване на изкуствения интелект.

Предварително разследване срещу OpenAI, разработчика на ChatGPT, беше стартирано от испанската Агенция за защита на личните данни поради предполагаемо нарушение на правилата. В понеделник испанският премиер Педро Санчес трябва да се срещне с изпълнителния директор на OpenAI, Сам Алтман, в Мадрид.

ChatGPT беше пуснат в края на 2022 година и предоставя възможност за диалогово взаимодействие с потребителите. Чатботът може да отговаря на допълнителни въпроси, да признава свои грешки, да направи неправилни предположения и да отхвърли неподходящи заявки. Възможностите на услугата привлякоха голямо обществено внимание, но беше подложена на критика след като беше използвана от студенти по целия свят.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Горчиво на ЮСподлогите

    0 1 Отговор
    ГробИпродълж.Простотиите
  • 3 Русофил

    2 1 Отговор
    Определено ChatGPT е препоръчал на Пу да въведе 6 дневна рабона седмица за крепостните.
Новини по държави: