Last news in Fakti

23 Май, 2023 07:09 5 803 8

Бразилия обяви извънредно положение за срок от 180 дни

  • бразилия-
  • извънредно положение-
  • птичи грип

На фона на случаите на птичи грип сред дивите птици в страната

Бразилия обяви извънредно положение за срок от 180 дни - 1
Източник: Shutterstock

Бразилия снощи обяви извънредно положение по отношение на здравето на животните за срок от 180 дни в отговор на първото в страната засичане на вирус на инфлуенца сред дивите птици, предаде Ройтерс, като се позова на документ, подписан от бразилския министър на земеделието Карлос Фаваро.

Съгласно насоките на Световна организация за здраве на животните отчитане на заразяване с щама Ейч5 Ен1 (H5N1) на птичия грип при дивите птици не води до забрани за търговия. Въпреки това откриването на случай на птичи грип обикновено води до умъртвяване на цялото ято и може да доведе до търговски ограничения от страна на държавите вносителки.

Бразилия, която е най-големият износител на пилешко месо в света с продажби на стойност 9,7 милиарда долара през миналата година, досега е потвърдила осем случая на Ейч5 Ен1 при диви птици, включително седем в щата Еспирито Санто и един в щата Рио де Жанейро.

Министерството на земеделието на страната съобщи, че е създало център за спешни операции, който да координира, планира и оценява "националните действия, свързани с птичия грип", предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ФРЕЗИСТА

    10 0 Отговор
    ЛЪВСКИЯ ГРИП КОГА ДА ГО ЧАКАМЕ
  • 4 Бразилейро

    11 3 Отговор
    Глобалистката комиюунистическа марионетка Лула дойде на власт и почнаха да ги затварят за щяло и нещяло
  • 5 Ееее,ай ся

    7 0 Отговор
    Понастинали малко животинките,5 дена антибиотик и ше се опраят!
  • 6 глоги

    0 3 Отговор
    Ейч5 Ен1 (H5N1) ПИШЕ СЕ:Ейч файвЕн уан.
  • 7 Фен на Лула

    8 1 Отговор
    Искаш да се отървеш от долара... Сега се започва- вируси, земетресения и други природни бедствия. Ще ви разкажат играта! Не забравяйте земетресенията в Япония!

    Коментиран от #8

  • 8 и там ги

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фен на Лула":

    започнаха. Докато не ни довършат няма да мирясат. Ама те онея отгоре ако си мислят, че ще им се размине -лъжат се и тях ще пожертват.
Новини по държави: