Last news in Fakti

23 Май, 2023 15:55 1 882 12

Всяко трето фламандско момиче е било жертва на сексуално агресивно поведение

  • белгия-
  • фламандско момиче-
  • жертва -
  • сексуално агресивно поведение-
  • сексуално насилие

Проучването сочи, че 26% от фламандските младежи съобщават, че са били докосвани по непристоен и нежелан начин поне веднъж през 2022 г., което е забележително увеличение спрямо 18,9% през 2018 г. Всяко трето момиче е съобщило за сексуално трансгресивно поведение

Всяко трето фламандско момиче е било жертва на сексуално агресивно поведение - 1
Снимка: Shutterstock

Проучване сред подрастващите във Фландрия показва, че през 2022 г. едно на всеки три фламандски момичета на възраст между 11 и 18 години поне веднъж е било докосвано по непристоен начин, предаде белгийската новинарска агенция Белга. Проучването, в което са интервюирани 20 000 младежи във Фландрия, показва също така забележителен спад в използването на презервативи и контрацептивни медикаменти.

Проучването сочи, че 26% от фламандските младежи съобщават, че са били докосвани по непристоен и нежелан начин поне веднъж през 2022 г., което е забележително увеличение спрямо 18,9% през 2018 г. Всяко трето момиче е съобщило за сексуално трансгресивно поведение (поведение при което се нарушават обществените норми – бел. ред.), а сред 17- и 18-годишните този дял е нараснал до 49%, в сравнение с 25% през 2018 г.

Не е ясно дали има действително увеличаване на случаите на трансгресивно поведение, казва Борис Кройсерт, говорител на „Сенсоа“ (Sensoa) - фламандски център за сексуално здраве. Той казва, че "повишената дискусионност" на сексуално трансгресивното поведение може да е изиграла определена роля за тези резултати.

Според фламандския министър на социалните грижи Хилде Кревиц гражданите трябва да останат бдителни. "По-голямата готовност за обсъждане на трансгресивното поведение е важна, за да могат младите хора да почувстват, че могат да предприемат стъпката да съобщят за него", каза Кревиц.

Спад в употребата на контрацептиви

Проучването разкрива и забележителни промени в честотата на употреба на контрацептиви. Използването на презерватив по време на първия сексуален контакт е спаднало от 72,4% през 2018 г. до 64,3% през 2022 г. Миналата година 61,9 процента от младежите са съобщили, че използват контрацептивни медикаменти, което е спад от 67,5 процента през 2018 г.

Кройсерт казва, че спадът в употребата на презервативи и хапчета може да се дължи на увеличаването на употребата на други контрацептиви, въпреки че това не е било изследвано в проучването.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    14 2 Отговор
    Те , затова кравите имат тъжни очи ! Защото цялата година ги докосват по гърдите , а само веднъж годишно ги видят на бик! Как да не се оплакват фламандките , като онези само пипат , и бягат !
  • 2 дедо Флашко

    10 8 Отговор
    Ако момичетата не ходят по голи коремчета,с изпънати,тънки клинчета под които им се вижда бельото, и ако не пълнят мъжките очи,няма кой да ги закача и опипва. Защо едно време нямаше такива проблеми? Защото имаше закон,имаше право,имаше и ред. А сега е мазаница.
  • 3 провинциалист

    23 3 Отговор
    Има пряка връзка с евроценностите и афроазиатските културни особености.

    Коментиран от #6, #12

  • 4 разбирач

    18 3 Отговор
    Да си внесат още инжинери и доктори от Северна Африка и Близкия Изток. Това ще реши проблема.
  • 5 Последния Софиянец

    12 3 Отговор
    На джендърите им насилват жените а те пищят и звънят на 911.
  • 6 Делю Хайдутин

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "провинциалист":

    За мюсюлманите всяко незабулено момиче е проститутка и си търси клиенти.
  • 7 да де

    16 2 Отговор
    Що така нали са разписали Станбулската конвеция не помага ли?
  • 8 Бате Енчо

    4 1 Отговор
    От коментарите си личи, че българските тираджии явно много са патили от насилници.
  • 9 Статуквото

    8 1 Отговор
    Тези в западна Европа скоро ще имат по 0,1 дете на всяка двойка. Понеже болното им общество ги кара да се подчинят/ OBEY.
    Резултата в Европа ще е такъв.
    Всяка мигрантска двойка ще има средно по 3 и повече деца. Понеже не им дреме какво им разказва кашона(тв+интернет) или местния политик. Те просто не им дреме, а в много от случаите даже и не говорят местния език.
    След това ще има плавно падане на стандарта на живот в ЕС. Пълно уничтожаване на средната класа(в момента плащат най-високи възможни данъци навсякъде в ЕС) . Ще има само много богати и всички останали. Даже и да къташ усърдно и искаш да се пробиеш към средна класа и нагоре ще могат да те нулират чрез държавна криптовалута.
    Просто когато решат ще направят така че имането дето си събирал ще поевтинява моментално. Искаш не искаш ще ходиш да си купуваш някакъв боклук от техните фирми.

    Другото е че всеки ще плаща данъци на 100%. Иначе копчето и те изключват, ако искаш може да умреш или да се подчиниш/ OBEY
  • 10 Христо

    7 1 Отговор
    А питат ли за етноса на насилниците?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: