Last news in Fakti

25 Май, 2023 04:23 1 614 7

Байдън избра шефа на ВВС за най-висшия военен пост в САЩ

  • джо байдън-
  • сащ-
  • президент-
  • генерал чарлз браун-

Генерал Чарлз К. Браун трябва да бъде утвърден от Сената за председател на Комитета на началник-щабовете

Байдън избра шефа на ВВС за най-висшия военен пост в САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън избра началник-щаба на военновъздушните сили на САЩ генерал Чарлз К. Браун за най-висшия военен пост в САЩ, предаде Ройтерс, като се позова на Белият дом.

Агенцията отбелязва, че издигането на бившия пилот на изтребител става в момент на нарастващо напрежение в отношенията с Китай.

Очаква се Байдън да обяви официално решението си днес, каза висш представител, пожелал да запази анонимност.

Браун, чието дългоочаквано назначение трябва да бъде утвърдено от Сената, ще бъде едва вторият чернокож офицер, който става председател на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ след Колин Пауъл преди двадесет години.

Тази стъпка следва назначението на Лойд Остин, който е първият чернокож министър на отбраната на САЩ - най-висшия цивилен пост в Пентагона.

Високопоставен служител от правителството на Байдън каза, че президентът е приел препоръката на Остин да избере Браун за поста, тъй като той "е наясно със стратегическите предизвикателства, пред които са изправени САЩ по света". "Той помогна за подготвянето и осъществяването на въздушната кампания срещу групировката "Ислямска държава". Познава в дълбочина предизвикателствата, които поставя Китай. Добре запознат е с перспективите и способностите на нашите съюзници от НАТО, заяви служителят.

Браун се самоопределя като интроверт, чийто публичен образ рязко контрастира с личността на настоящия председател на Обединения комитет на началник-щабовете - словоохотливия армейски генерал Марк Мили, който служи при управлението и на Тръмп, и на Байдън.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    9 0 Отговор
    Когато си миеш ръцете слагаш лица който да го отнесат. В англосаксонски стил.
  • 2 Пешо

    5 0 Отговор
    И този трябва да ги забърква едни и после ще е той виновен. Чичо Дед Джо ще гледа пак объркано и ще го посочи- Той ми каза така да направя. Амциркус!
  • 3 ген КЪСТЪР

    8 1 Отговор
    УРА ---------СЛЕДВАЩИЯТ КОЛИН ПАУЪЛ ТЪРСИ СЕ ТОНИ БЛЕЪР
  • 4 Редник

    9 0 Отговор
    Тоя, че е черен е вярно. Че си е заслужил поста, не знам. Те в САЩ вече не гледат професионални качества, а дали си черен, жълт, обратен или друг вид извратеняк. Може би Байдън трябваше да сложи адмирала с пола. Сигурно се е чудил кого да избере. Мю
  • 5 Срам !

    3 0 Отговор
    Деменцията явно ще отваря зоопарк !
  • 6 Африка завзема САЩ!

    6 0 Отговор
    Бившите им роби, ще им станат господари!?
  • 7 Ами че

    2 0 Отговор
    Той наистина си е Браун /brown/.