Last news in Fakti

26 Май, 2023 04:49 1 018 8

Половината от германците не вярват, че коалицията на Шолц ще оцелее

  • германия-
  • коалиция-
  • олаф шолц

Това стана ясно от публикувано вчера социологическо проучване

Половината от германците не вярват, че коалицията на Шолц ще оцелее - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Само половината от германците смятат, че управляващата коалиция на канцлера Олаф Шолц ще оцелее до края на мандата си, става ясно от резултатите на публикувано вчера социологическо проучване, приведени от Ройтерс.

В коалицията, в която участват социалдемократите, "Зелените" и ориентираната към бизнеса Свободна демократическа партия, тази седмица се стигна до ескалация на спора за бъдещето на отоплителната система на Германия. Свободната демократическа партия във вторник блокира внасянето в парламента на законопроект, изготвен от контролираното от "Зелените" министерство на икономиката, в който се предвижда забрана за повечето нови петролни и газови отоплителни системи от следващата 2024 г. Свободата демократическа партия призова за сериозни изменения на законопроекта.

"Зелените" обвиниха Свободната демократическа партия в "блокаж на политики" и предупредиха, че може да се стигне до правителствена криза.

От публикувано вчера проучване на социологическата агенция Forsa става ясно, че около 40% от германците смятат, че тристранната управляваща коалиция ще се разпадне преди края на мандата си през 2025 г.

Около 54% от германците подкрепят произвеждането на нови избори в случай на разпадане на коалицията.

Канцлерът Олаф Шолц призова вчера коалиционните си партньори да уредят спорове помежду си през идните седмици, но около 81% от германците смятат, че той трябва да действа по-решително.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 При нас,българите

    14 0 Отговор
    три четвърти не вярват че швабите ще прегласуват плешивото SS-WAFFEN
  • 4 Пха ха ха ха

    15 0 Отговор
    Шолци утече
  • 5 Артилерист

    11 0 Отговор
    Малко са! Това означава, че другата половина подкрепя наследника на фашисти или, че половината в Германия все още не са забравили фашизма. Ама те и затова толкова жертви за икономиката си допуснаха, както и такава щедрост проявиха за подпомагане на бандеровската хунта и неонацизма в Украйна. Да се откажат от такъв жизнен комфорт на гражданите и икономически прогрес на страната, могат само таящи злоба и реванш наследници на бивши фашисти и издънки на неонацизма...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ало,

    7 0 Отговор
    Какво стана с укроконтранастъплението?!

    Къде да залужни, Сирски? Наркоманът ще се прибира ли?
  • 8 безпартиен

    3 0 Отговор
    Истинската Германия и истинските германци свършиха на 9 май 1945 !!!!!
Новини по държави: