Last news in Fakti

26 Май, 2023 05:18 966 1

Изчезна пакистански журналист, изразил публична подкрепа за Имран Хан

  • пакистан-
  • журналист-
  • изчезнал-
  • сами абрахам

Според семейството и работодателят му Сами Абрахим е бил отвлечен

Пакистанската полиция съобщи късно снощи в своя публикация в "Туитър", че популярният журналист Сами Абрахим е изчезнал, предаде Асошиейтед прес.

Неговото семейство и работодателят му днес заявиха, че той е бил отвлечен.

Абрахим отдавна публично се противопоставя на правителството на Шахбаз Шариф, който стана приемник на Хан на премиерския пост миналата година.

Телевизия "Би Оу Ел", на която е служител Абрахим, съобщи, че той е бил отвлечен от неизвестни мъже вчера. Братът на журналиста е подал жалба в полицията, в която твърди, че осем души в четири автомобила спрели автомобила на Абрахим, който пътувал към дома си, и го отвлекли. Шофьорът му не е пострадал.

В своята публикация в "Туитър" полицията обеща, че ще направи всичко по силите си, за да открие популярния телевизионен репортер.

Преди две седмици изчезна и друг подкрепящ Хан телевизионен журналист - Имран Рияз. Пакистанската полиция отрича да го е задържала. Международната медийна организация "Репортери без граници" изрази загриженост за безопасността на Рияз. В свое изявление тя призова правителството на Пакистан "да гарантира зачитането на принципите на правовата държава, като незабавно разкрие къде и при какви условия е задържан той".

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.