Last news in Fakti

27 Май, 2023 13:30 969 4

Японският премиер Фумио Кишида е готов да се срещне с Ким Чен-ун

  • японският премиер-
  • фумио кишида -
  • среща-
  • ким чен-ун

Японският премиер Фумио Кишида заяви днес, че е готов да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, за да се опита да разреши въпроса с отвличанията на японски граждани през 60-те и 70-те години на миналия век

Японският премиер Фумио Кишида е готов да се срещне с Ким Чен-ун  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Японският премиер Фумио Кишида заяви днес, че е готов да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, за да се опита да разреши въпроса с отвличанията на японски граждани през 60-те и 70-те години на миналия век, предаде Ройтерс.

"Решен съм да се срещна лице в лице с Ким Чен-ун без никакви предварителни условия", заяви Кишида на посветена на този въпрос среща в Токио.

През 2002 г. Пхенян призна, че е отвлякъл 13 японски граждани десетилетия преди това. По-късно петима отвлечени и техните семейства се върнаха в Япония, като заявиха, че останалите са починали.

Токио обаче смята, че са били отвлечени 17 японски граждани и продължава да разследва съдбата на тези, които не са се завърнали, посочват японски медии.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    8 1 Отговор
    Украйна и америка ще подпалят и азия
  • 2 Калпазанин

    10 1 Отговор
    Този е дресиран от кравария, предишния бе елиминиран защото беше близък с путин и явно беше му беше обещал курилите за дс се откаже Япония от краварската зависимост
  • 3 Е тва вече

    5 0 Отговор
    е историческо събитие.През ВСВ за самураите китайците са били "унтерменши",а корейците дори не са ги смятали за "менши".Интересно ще е поведението на Ким с Кашида,струва си да разберем..

    Коментиран от #4

  • 4 Нямаш

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Е тва вече":

    А бомба бият те!.
    Имаш А бомба
    Само те наобикалят и ръмжат!
Новини по държави: