Last news in Fakti

30 Май, 2023 11:24 646 2

В Гърция официално започва предизборната кампания

  • гърция-
  • кампания-
  • предизборна-
  • партии-
  • мицотакис

Партиите се ангажират в интензивна борба, с цел да мобилизират гръцкото население да гласува

В Гърция официално започва предизборната кампания - 1
Източник: БГНЕС

Днес започва официално предизборната кампания в Гърция, като партиите се ангажират в интензивна борба, с цел да мобилизират гръцкото население да гласува на предсрочните парламентарни избори на 25 юни.

Бившият премиер и лидер на консервативната партия "Нова Демокрация", Кириакос Мицотакис, призовава избирателите да отделят време за гласуване, като заяви: "25 юни не е ден за почивка на плажа, а ден за изразяване на вашия глас". От централата на "Нова Демокрация" съобщават за интензивна кампания, която започва днес и включва множество срещи с гражданите и обещания за икономически промени, предаде БНР.

Лидерът на опозиционната СИРИЗА, след като направи промени в предизборния щаб, се надява на промяна във вота на гърците в полза на опозицията.

Социалистическата партия ПАСОК също планира усилена предизборна програма с надеждата да стане основната сила на опозицията.

Някои кандидат-депутати от различни партии вече са напуснали изборните листи, след като не получиха очакваната подкрепа на първия вот. Малки партии, които не успяха да превишат трипроцентния изборен праг, също съобщават, че се отказват от участие в юнските избори. Изборите ще се проведат по изменения изборен закон, който предоставя до 50 бонус депутатски места на спечелилата партия. Очакванията са, че след гласуването "Нова Демокрация" ще сформира самостоятелно правителство.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Ще съгласуват ли с нашето посолство новите назначения в службите ❓
    / за един преАтел питам/
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор
    За вечно питащия-
    щото нали сме в ЕС и НАТО ❗
Новини по държави: