Last news in Fakti

30 Май, 2023 12:45 654 0

Южна Корея и Австралия засилват отбранителното сътрудничество

  • австралия-
  • южна корея-
  • отбранително сътрудничество

Двете страни се договориха да проведат работни срещи като част от стъпките за преразглеждане на меморандума за разбирателство, подписан през 2011 г., насочен към засилване на сътрудничеството в отбранителната индустрия

Южна Корея и Австралия засилват отбранителното сътрудничество - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Южна Корея и Австралия се споразумяха да засилят сътрудничеството в областта на отбраната, съобщи южнокорейското военно министерство, цитирано от Ройтерс.

Корейският министър на отбраната Ли Йонг-суп се срещна с австралийския си колега Ричард Марлс в кулоарите на встъпителната среща на върха на Южна Корея и тихоокеанските острови в Сеул.

Ли изрази готовността на южнокорейската армия да се присъедини към Indo-Pacific Endeavour, ръководено от Австралия многонационално военно учение, както и към дейности на австралийските отбранителни сили за премахване на подводни мини в Тихия океан.

Двете страни се договориха да проведат работни срещи като част от стъпките за преразглеждане на меморандума за разбирателство, подписан през 2011 г., насочен към засилване на сътрудничеството в отбранителната индустрия.

Марлс се срещна и с президента на Южна Корея Юн Сук-йол и двамата обсъдиха съвместните усилия за разширяване на сътрудничеството с държавите от тихоокеанските острови, каза говорител на президента.

Припомняме, че миналата седмица Южна Корея и ЕС се спорзумяха да започнат стратегически диалог между своите висши дипломати за развитие на партньорство в областта на сигурността


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: