12 Октомври, 2013 09:02 1 789 0

Берлускони се опитва да отърве затвора с общественополезен труд

  • берлускони-
  • присъда-
  • италия

Той е поискал да извършва общественополезен труд в продължение на 1 година

Берлускони се опитва да отърве затвора с общественополезен труд - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони официално поиска да изтърпи присъда от 1 година общественополезен труд, вместо да лежи в затвора или да бъде поставен под домашен арест, съобщава Ройтерс.

77-годишният Берлускони получи 4-годишна присъда през август тази година. Впоследствие присъдата беше намалена въз основа на закон за амнистия. Той беше обвинен в организирането на масивна схема за данъчни измами в своята  медийна групировка - Mediaset. Поради напредналата си възраст обаче, той най-вероятно ще избегне престоя си в затвора. Това значи, че Берлускони или ще бъде поставен под домашен арест, или ще трябва да извършва общественополезен труд.

Процедурата за взимането под внимание на искането на Берлускони обаче ще отнеме време и присъдата може да не влезе в сила до пролетта на 2014 г.

Осъдените на общественополезен труд в Италия обикновено работят в организации с нестопанска цел. Такива са кухни за бездомници,  центрове за наркомани или групи, предлагащи помощ  на възрастни хора. Все още няма сведения за това какъв вид обществено полезна дейност е поискал Берлускони да извършва.

Берлускони винаги е отстоявал невинността си, твърдейки, че е жертва на политически мотивирани прокурори и съдии. През септември милиардерът дори заяви, че отказва  да полага общественополезен труд като някакъв престъпник, който трябва да се превъзпита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: