15 Юни, 2023 17:15 1 979 8

Кметът на Истанбул застава пред Темида заради манипулиране на търгове

  • кмет-
  • истанбул-
  • съдебен процес-
  • манипулиране на търгове

Прокуратурата иска седемте подсъдими, сред които Имамоглу, да бъдат наказани с лишаване от свобода до седем години за всеки от тях за "манипулиране на търгове". Освен това за обвиняемите се иска и налагане на забрана за политическа дейност

Кметът на Истанбул застава пред Темида заради манипулиране на търгове - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Съдебният процес срещу кмета на Истанбулската голяма община Екрем Имамоглу започна днес. Той е обвинен в "манипулиране на търгове" по времето, когато е бил кмет на истанбулския район Бейликдюзю, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Процесът се води срещу общо седем обвиняеми, а на днешното заседание бе взето решение делото да продължи на 30 ноември, за да бъдат взети показанията на Имамоглу и да се търси отговор от общината дали има нанесени щети при търга.

Съдът прие молбата на шестима подсъдими, които изложиха защитата си, да не присъстват на съдебните заседания. Кметът Имамоглу обаче ще трябва да се яви пред съда на следващото заседание през ноември, реши съдът в истанбулския район Бейликдюзю, който гледа делото.

Прокуратурата иска седемте подсъдими, сред които Имамоглу, да бъдат наказани с лишаване от свобода до седем години за всеки от тях за "манипулиране на търгове". Освен това за обвиняемите се иска и налагане на забрана за политическа дейност. Ако съдът удовлетвори това искане, Имамоглу, както и другите обвиняеми, няма да могат "да работят или да служат като назначено или избрано държавно длъжностно лице".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя мутряк

    20 4 Отговор
    мяза на политик бг.На 100% е .оклук..
  • 2 При Ердоган няма лабаво

    32 2 Отговор
    Който сгази Лука в кауша, затова всички ОПГ се бяха обединили срещу него на изборите барабар с терористите
  • 3 Значи

    25 2 Отговор
    Тоя имамоглу е най големия циркаджия и измамник за последните години в Турция
  • 4 Калпазанин

    16 0 Отговор
    Звучи ми толкова познато, този е нещо като наш Иван Костов но другия клоун турския бай пън е в дъното на всичко който не успяха да сложат да служи на обора
  • 5 Лори

    6 17 Отговор
    Най-големият конкурент на Ердоган за президентския пост. Спретнаха му обвинение за да не се кандидатира.

    Коментиран от #7

  • 6 Идиот

    14 1 Отговор
    Ердо ще вкара всички предатели в кауша.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Турчин

    11 0 Отговор
    Екрем Имамоглу като политик прави впечатление с приликата си с Росен Плевнелиев и Кирил Петков. Сами си вадете изводи що за политик и човек е. В началото беше събрал симпатии но много бързо изчезна положителната му аура създадена от "свободните демократични медии". Истанбулска община затъна в дългове. Само говорене - демокрация бла-бла и т.нт.
Новини по държави: