Last news in Fakti

19 Юни, 2023 19:03 852 3

Франция предлага на Тунис 25,8 млн. евро за помощ в борбата срещу миграцията

  • тунис-
  • помощ-
  • евро-
  • милиони-
  • миграция

По време на посещение в страната, френският министър на вътрешните работи, Жералд Дарманен, обяви

Франция предлага на Тунис 25,8 млн. евро за помощ в борбата срещу миграцията - 1
Източник: БГНЕС

По време на посещение в Тунис, френският министър на вътрешните работи, Жералд Дарманен, обяви, че Франция ще предложи на Тунис финансова помощ в размер на 25,8 милиона евро за справяне с проблема с трафика на мигранти през Средиземно море. Тази сума е допълнителна към пакета от 105 милиона евро, предоставен от Европейския съюз. Предоставените средства ще бъдат използвани за оборудване и обучение, което ще помогне на Тунис да се справи със значителното увеличение на броя на мигрантите, които тръгват към Европа от бреговете му през Средиземно море. Този вид опасни пътувания, често извършвани на претъпкани и ненадеждни плавателни средства, води до все по-често удавяне на мигранти. През тази година се увеличи и броят на мигрантите, пристигащи в Италия от Тунис, което породи политически разногласия, особено между Рим и Париж.

Посещението на френския министър открои и рисковете, пред които са изправени мигрантите в Средиземно море, след като една рибарска лодка, превозваща стотици мигранти от Либия към Гърция, потъна миналата седмица.

Президентът на Тунис, Каис Сайед, заяви, че страната му няма да бъде гранична охрана на Европа, но в същото време той засили мерките срещу мигрантите от Субсахарска Африка, пребиваващи в Тунис. Неговите изказвания по този въпрос при въвеждането на мерките получиха критики от международната общност, а Африканският съюз ги нарече расистки, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тунизиец

    4 0 Отговор
    Ние се оправяме и Вашите пари са РR Радвайте се че сме по умерени a не като алжирците да искаме да пребием вашият президент на уж официално посещение
  • 2 Спецназ

    1 0 Отговор
    С тези пари можеха да се купят сума ти катери с картечници.
  • 3 Калпазанин

    2 0 Отговор
    Това ми прозвуча като, извинявайте за миналото дето ви трепсхме като зайци, ама сегс имаме нужда от вас, а дали шото са били много добрички франсетата с тях та още си говорят на френски. Викат парен каша духа някои се усещат че е дошло време за разплата и времената са вече други