Last news in Fakti

17 Октомври, 2013 15:28 1 932 0

Хизбула обяви белоглав лешояд за израелски шпионин

  • белоглав лешояд-
  • хизбула-
  • мосад-
  • близкия изток-
  • шпионин

Ислямистите взели маркировката на птицата за шифровано съобщение

Пореден представител на фауната стана жертва на шпионските игри в Близкия Изток. В Ливан беше хванат белоглав лешояд с поставен белег пръстен от израелски учени, което стана причина птицата да бъде „заведена“ като агент на Мосад, съобщи NEWSru Israel. Датчикът, позволяващ да се следи движението на пернатото, е бил взет за шпионско устройство.

За залавянето на крилатия шпионин обявили представители на радикалната ислямистка групировка Хизбула. Те приели маркировката от Университета на Тел Авив, включваща и номера 5278, за шифрована информация.

Преди този случай са регистрирани и много други подобни. През септември в Египет беше „арестуван“ щъркел с френски датчик за проследяване на мигриращи птици. След височайша намеса той беше освободен, но по-късно бе убит от бракониери.

През юни в шпионаж бе заподозряна котката Фрея, принадлежаща на семейството на британския финансов министър Джордж Осбърн. През 2009 г. домашната любимка изчезва, а 2 години по-късно е намерена на улицата и идентифицирана по имплантиран под кожата микрочип.

Според теорията на конспирацията, четириногото е било „вербувано“ от китайското разузнаване. Сякаш нарочно, котката от време на време е засичана в секретните зони на Министерството на външните работи, в резиденцията на премиера и във финансовото ведомство.

Наистина понякога животни се използват за военни цели. В началото на 2012 г., в разгара на конфликта между Иран и Запада, заплашващ Ормузкия пролив да бъде затворен за транспортирането на арабски нефт, командването на САЩ беше готово да използва специално обучени делфини. Според слуховете, тези бозайници са на служба в Американската армия от 50 години насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА