21 Юни, 2023 17:45 1 019 3

Курти: Четири общини в Северно Косово се нуждаят от нови избори

  • курти-
  • косово-
  • северно-
  • общини-
  • избори

Заяви премиерът на страната

Курти: Четири общини в Северно Косово се нуждаят от нови избори - 1
Източник: БГНЕС

Албин Курти, премиерът на Косово, направи видеообръщение, в което заяви, че в четири общини в северната част на Република Косово се нуждаят от нови избори с "отворена и безплатна" предизборна кампания, цитиран от Kosova Press.

Курти се обърна към гражданите от сръбската общност в Косово и посочи, че предсрочните избори в северните общини са необходими, но трябва да има свободна предизборна кампания.

Той подчерта, че за постигането на това е необходимо да се спазва принципът на властта на закона и да съществува среда, в която няма страх, пише агенция "Фокус".

Курти допълни, че срещите в Брюксел са от съществено значение и са необходими за спешното и безусловно изпълнение на основното споразумение.

"Международната общност ни обеща, че ако приемем Охридското споразумение, те ще гарантират участието на Сръбската листа в изборите", добави Курти, според информацията от Tanjug.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Курти

    3 1 Отговор
    Сега остана тва КоКосово на северно и южно да го разделят и в Източна Европа да си имаме Люксембург и Лихтенщайн .
  • 2 Бах

    2 0 Отговор
    Този ще го о.б.е.с.и.м. със първите след не много време .
  • 3 Тренди

    0 0 Отговор
    Само четири ли? От тези четири ли се отказвате?