Last news in Fakti

5 Юли, 2023 07:17 1 716 36

Китай категорично против продажбите на оръжие от САЩ на Тайван

  • китай-
  • кнр-
  • сащ-
  • тайван-
  • оръжия

Съобщи министерството на отбраната на КНР

Китай категорично против продажбите на оръжие от САЩ на Тайван - 1
Източник: Shutterstock

Китай категорично се противопоставя на продажбите на оръжие от САЩ на Тайван и е отправил остри възражения до Вашингтон, съобщи министерството на отбраната на Китай, предаде Ройтерс.

"Съединените щати пренебрегват основните опасения на Пекин, насилствено се намесват във вътрешните работи на Китай и умишлено увеличават напрежението в Тайванския проток", заяви говорител на военното ведомство, предаде БТА.

Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на боеприпаси и логистична подкрепа за Тайван в две отделни сделки на стойност до 440 млн. долара, съобщи Пентагонът миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошо

    24 3 Отговор
    Много му е мерак на някой, да настъпи мотиката
  • 2 Трифон зарезан

    11 2 Отговор
    Свободен пазар

    Коментиран от #24

  • 3 Тити

    6 23 Отговор
    Значи Китайците могат да снабдяват Рашистите и да се правят чеса неутрални сдържат сметка на САЩ що месо на........кат.

    Коментиран от #18

  • 4 Демократ

    21 2 Отговор
    Да ама сащ са светотвното добро и може да си продават оръжия на който искат. Другите не. Аз иначе бих въоръжил мексико така няколкото стотин хиляди души по границата

    Коментиран от #6

  • 5 като ще е гарга , да е рошава

    18 2 Отговор
    Ами да въоръжава тогава Китай ,Русия - какво се церемони с краварите .

    Коментиран от #15

  • 6 Хихи

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    Много добра идея, може и Палестина примерно
  • 7 007

    3 19 Отговор
    Значи да не им продават оръжие. А комунистите защо не спират да заплашват демократичен Тайван. Ами на хората не им се живее в диктатура. То ако беше прекрасно в Китай, сами щяха да се натискат!!!🇧🇬🇺🇲🇪🇺🇺🇦🇧🇬

    Коментиран от #10

  • 8 Библейско

    12 1 Отговор
    ..който меч извади,от меч и ще погине..Кой най обича на тоя свят да се бърка в ножницата?
  • 9 Тайванец

    16 2 Отговор
    "насилствено се намесват във вътрешните работи на Китай"

    Те краварите къде ли не се намесват насилствено - 700 бази по целия свят. Че даже и в Сирия са си направили военна база за да могат да крадат петрола на сирийския народ. Крайно време е Си да нахлуе и да си вземе Тайван да ги видим тогава краварите какво ще направят.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Антитрол

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "007":

    "Ами на хората не им се живее в диктатура"

    Ами на хората от Донбас и Крим също не им се живее в бандеровска хунта - защо ли запада тогава въоръжава зеления. Хайде стига с опорките - Тайван не е признат като държава от почти никого а и американците са подписали договора за единен Китай.
  • 11 АУУУУУ

    1 10 Отговор

    До коментар #9 от "Тайванец":

    ТОВА МНЕНИЕ Е НА ТАЙВАНЕЦ..... ИЛИ НА ......КОПЕЙКА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #14

  • 12 българина

    9 1 Отговор
    много ги бавят китайците за един скапан остров
  • 13 Ето защо тайванците

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Тайванец":

    не искат в Китай. Лошото е, че в Китай БВП на глава от населението е 12 000$, а в Тайван 38 000$, по-висок от този в Япония(35 000$). В Тайван няма никакви полезни изкопаеми, той е един гол скалист остров. Единственото което правят са чиповете, но силно зависими технологично от САЩ, Япония и Нидерландия. Тия машини могат лесно да се изнесат или унищожат. Китай ще получи едни 20 мил. китайци от които си има предостатъчно.

    Коментиран от #21

  • 14 Тайванец

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "АУУУУУ":

    ТОВА МНЕНИЕ Е НА БЪЛГАРИН..... ИЛИ НА ......СОРОСОИДЧЕ🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 15 Ф16Вайпър

    1 10 Отговор

    До коментар #5 от "като ще е гарга , да е рошава":

    Да въоръжава,ама на Китайчетата не им стиска,отперат ли им санкциите и икономиката,която и без това не е в цветущо състояние рухва

    Коментиран от #33

  • 16 Гост

    3 6 Отговор
    Никой не ви пита и няма да ви пита! След като не наритахте Пелоси, изпуснахте момента, в който трябваше да покажете, че сте сила и следва да ви приемат сериозно. След като само лаете, но не хапете - така ще е! И по-зле ще става за вас. Забравете Тайван.
  • 17 За какво му е Тайван,

    2 8 Отговор
    едно малко скалисто островче с 20млн. китайци от които си имат достатъчно. Единственото ценно е производството на чипове, но то е тясно свързано със САЩ. Истинската плячка за Китай е Сибир и той ще бъде превзет мирно и тихо без война. Там живеят по 2 души на кв. км. което кара китайците да завиждат наблъскани като сардели в огромните метрополиси по крайбрежието.
  • 18 Хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тити":

    Пак си отсъствал от час и не си разбрал
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Китай не иска

    1 10 Отговор
    да губи огромния пазар на САЩ и ЕС, а и на Украйна. Другарят Си каза на Путин да преговаря с Украйна и да приключва войната до няколко месеца. Да не пипа ядреното копче, че Сибир му трябвал чист от радиация, все пак там руснаци ще работят за него, другарите Ко Пайтук и Ре Житам ги чакали с кирка, лопата и трион-шаран. Финансовият министър на Китай Дай Мидолар щял да им плаща.

    Коментиран от #22

  • 21 Тайванец

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ето защо тайванците":

    Хайде стига пак с опорките и лъжите.

    Чипове вече правят и континентален Китай и не са зависими технологично от САЩ защото имат и собствени - обратното е вярно - САЩ за сега няма къде да си правят чиповете.

    - Машините за чиповете вече не се правят единствено в Нидерландия - китайците се усетиха и почнаха сами да си ги произвеждат - е с една стъпка са назад но могат бързо да го преодолеят.

    Въпроса е че самите САЩ подписват договора за единен Китай и самите САЩ не са признали Тайван като отделна държава и са признали статута им на сепаратисти но в същото време ги въоръжават и правят всичко възможно да се отделят от Китай.

    Те така навремето въоръжаваха косоварите и се видя до къде стигна но могат да въоръжат и турците в кърджалийско - редно ли е. Редно ли е да се месят по целия свят - какви се явяват и за какви се мислят.
  • 22 Антитрол

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Китай не иска":

    Хайде измислете нещо по-умно - това вече се изтърка.
  • 23 Ха ха ха

    8 1 Отговор
    Тъпакът Сорос какео мисли по въпроса или изкукалия Кизенджер който загуби във Виетнам.
  • 24 дядо поп

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Трифон зарезан":

    Като е свободен пазар , защо забраняват на всички да продават оръжие на Русия?
  • 25 Този

    8 0 Отговор
    Естествено, наливат милиарди, месят се в държавни дела, раздават "демонкрация" и после видиш ли, някой друг бил виновен... Туморът сащ мори целият жив свят.
  • 26 Госあ

    3 1 Отговор
    Китай ще се сблъска челно със сащ и пуделите им, айде ЮК е в абсолютен паритет от СК, но Япония, Канада, Австралия ? Та затова, много добре знаят защо бавят и се опитват да защитят договора.
  • 27 бай Иван

    5 0 Отговор
    "Съединените щати пренебрегват основните опасения на Пекин, насилствено се намесват във вътрешните работи на Китай и умишлено увеличават напрежението в Тайванския проток"-казали китайците.
    Как може въобще да си помислят такова нещо ? Те не знаят ли ,че в света най-демократичната страна има право да продава оръжие на когото си иска и да забранява това на другите. А това пък намеса във вътрешните работи на друга държава е направо абсурд . И децата в Америка знаят колко са миролюбиви техните бащи . Същото го знае и целият демократичен Европейски съюз начело с Урсулата. Това Шолц , Макрон, Столтенберг да допуснат ,че американците могат да се месят е направо невероятно. Америка и ЕС винаги , ама винаги са помагали на всички страни по света в демократичното им развитие.От срамежливост не казват колко милиарди са налели за благоденствието на гладуваща Африка,но като знаете какъв рог на изобилието изсипват върху Украйна ще се сетите сами.А колко зърно украинско зърно сме събрали в страната само ние сблагородната идея да го пратим в помощ на гладуващите там? Това Латинска Америка, страните от Азия с благодарност си спомнят за военните помощи долетели им направо от въздуха от демократите на САЩ и съюзниците от НАТО. Това Сърбия вижте как бързо я демократизираха като им хвърляха бюлетини от въздуха. Ама те се взривявали долу , а това вече как е станало /сигурно мръсните руснаци по време на полета са ги сменили с авиобомби/ но не може американската админист
  • 28 Човек

    1 7 Отговор
    Тоталитарните режими никога няма да проумеят, че проблемът е в тях, а не в демокрациите, които логично търсят помощ от други демокрации.
  • 29 бай Иван

    5 0 Отговор
    американската администрация и подметките от ЕС да направят такова нещо .НИКОГА!
  • 30 Възела около САЩ се затяга,

    6 1 Отговор
    Китай не си поплюва, Вова е по сдържан, но китайците са железни, скоро ще замирише на краварско печено!?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Петър

    2 5 Отговор
    От кого ще купува Тайван си е работа на Тайван. На кого ще продава САЩ си е работа на САЩ. Китай ще си стои на четирибуквието и ще си гледа своята паница, защото ако там пламне война те са свършени. Китай е нетен вносител на храна и енергийни ресурси и повечето от вноса идва през южнокитайско море. Нарушат ли се доставките там следват фалити, безработица, дефицити, глад и накрая гражданска война.

    Коментиран от #34

  • 33 бай Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ф16Вайпър":

    "Да въоръжава,ама на Китайчетата не им стиска,отперат ли им санкциите и икономиката,която и без това не е в цветущо състояние рухва"
    Чакай сега ,че нещо не разбирам? Кой на кого дължи пари - САЩ с цветущата икономика ли дължи на Китай който е с рухващата икономика или обратното ?
    Ето какви са фактите:Дaннитe нa xaзнaтa нa CAЩ oт ĸpaя нa минaлия мeceц пoĸaзвaт, чe Kитaй e втopият нaй-гoлям ĸpeдитop нa cтpaнaтa cлeд Япoния, ĸaтo пpитeжaвa мaлĸo нaд 15% oт вcичĸи cъĸpoвищни бoнoвe и дъpжaвни цeнни ĸнижa нa фeдepaлнoтo пpaвитeлcтвo, eмитиpaни нa мeждyнapoднитe пaзapи. Oбщият им paзмep възлизa нa 1,073 тpлн. дoлapa
    "Cлeд ĸaтo oбaчe няĸoй бeшe ĸaзaл нa aдминиcтpaциятa нa пpeзидeнтa Дoнaлд Tpъмп, чe пoдoбeн xoд щe cъздaдe ĸoлocaлeн pиcĸ и щe пpинyди вepoятнo вcичĸи пpитeжaтeли нa aмepиĸaнcĸи дъpжaвни oблигaции дa ги paзпpoдaдaт, ĸoeтo мoмeнтaлнo би изcтpeлялo лиxвaтa и би пpeвъpнaлo Бeлия дoм в oщe пo-мaлĸo плaтeжocпocoбeн, oтĸoлĸoтo e тoй днec, тoзи xoд бeшe cпpян".
  • 34 Да бе

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Петър":

    Нетен вносител на храни- ама не съвсем. По-скоро износител, от САЩ най вече царевица да в внасят, а от Франция- коняк
  • 35 Българин

    2 0 Отговор
    Китай спешно да започне да снабдява братска Куба с крилати, балистични и противокорабни ракети. Свободен пазар. Не ли?

    Коментиран от #36

  • 36 сърпи чук

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Българин":

    Но Куба не е чак толкова "братска" като едно време...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания