Last news in Fakti

12 Юли, 2023 06:01 2 463 21

Силите за сигурност на Москва тръгнаха на война срещу военни кореспонденти

  • служби-
  • русия-
  • военни кореспонденти-
  • александър сладков

След края на „прокси бунта” представителите на силовите ведомства започнаха обичайния си начин на живот – да носят справки за висшето политическо и военно ръководство

Силите за сигурност тръгнаха на война срещу военни кореспонденти, предаде Телеграм каналът "Досье шпиона".

След края на „прокси бунта” представителите на силовите ведомства започнаха обичайния си начин на живот – носеха справки за висшето политическо и военно ръководство.

Този път основната тема на докладите бе "причините и последствията от събитията от 24 юни".

Между другото, президентът Путин получи информационна бележка, в която се споменават фрагменти от интервю с Евгений Пригожин, което той даде на военния комисар Семьон Пегов, публикувано в края на април 2023 г. (интервюто повдига темата за вероятната кампания на Вагнер срещу Москва и по-нататъшно насилствено завземане на властта. Отговорът на Пригожин: „Идеята е интересна, но не сме мислили“).

Отбелязва се положително възприемане на това послание от обществото като се посочва, че коментарите масово изразяват подкрепа за тази идея и Вагнер като цяло.

Резолюцията на Путин беше проста и едносрична - "разберете".

Какво всъщност започнаха да правят силите за сигурност.

ФСБ, съвместно с Военната прокуратура на Руската федерация, започнаха да събират данни за дейността на известни военни кореспонденти, с цел „ограничаване“ и „насочване на тяхната работа в посоката, от която обществото (да се чете държавата) се нуждае ."

На първо място, разследването се провежда по отношение на военните кореспонденти, обект на медийната група Патриот, финансирана от Пригожин. Но не бяха пренебрегнати и относително независимите собственици на телеграм канали, които са популярни във военния сегмент.

На представителите на медиите "пришиват" главно „дискредитиране на армията на Руската федерация“.

Със сигурност се знае за (поне) 10 военни кореспонденти, които се планират да бъдат "ограничени".

Най-известният сред тях е Александър Сладков/на снимката/. Неговият Телеграм канал "Sladkov +" се радва на повече от 1 милион абонати.

Случаят, който се вменява на Сладков, заслужава специално внимание:

Сутринта на 5 юли Сладков пуска публикация в едноименния си телеграм канал, която започва с думите „Напуснахме Клещеевка ...“ (Клещеевка е село в околностите на Бахмут, чието запазване дава значително огнево предимство и контрол над самия Бахмут). Постът съобщава, че руската армия е напуснала Клешчеевка и там са влезли Въоръжените сили на Украйна. Трябва да се отбележи, че към момента на публикуване на това съобщение въоръжените сили на Украйна все още не са навлезли в Клещеевка, а самите позиции се държат от части на въоръжените сили на РФ. Материалите по наказателното дело показват, че публикуването на тази публикация е предизвикало паника сред военните части на въоръжените сили на Руската федерация, които са били в Клещеевка, и е причинило масово изоставяне на бойни позиции, напредването на вражеските сили и в резултат на това смъртта на разположения там военен персонал.
Късно вечерта на 5 юли Сладков публикува опровержение на горния пост. Но горното вече е направено.

Заслужава да се отбележи, че "работата" върху известни военни пратеници е задълбочена.

Не се изненадвайте, ако в близко бъдеще известни военни кореспонденти, които четете, започнат активно да хвалят таланта на Шойгу.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пак ли

    26 13 Отговор
    Пак промивка и пак розови надежди че видите ли Русия след секунда ще рухне....Ами колко да чакаме-от 2014 година чакаме-спомням си как основната теза беше,че хората в Крим са готови да воюват с Русия за да се върнат в Украйна...-още чакаме....А когато немски и ирлански политици отидоха в Крим и разказаха истинските настроения на кримчани- "свободните медии" ги обявиха за путинисти и бързо приключиха с темата...Та и сега пак пишат желаното за действително

    Коментиран от #10, #13, #16

  • 3 Развеселен

    19 11 Отговор
    Путин е случил на невероятно покорен народ!

    Коментиран от #6, #18

  • 4 А ти

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "ей,пудели":

    Защо не отидеш да отразяваш реалните бойни действия ?
    Но по лесно да слушаш тоя и оня Нали?
    Хаха Шойгу е велик .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ей, мeтuл,

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "ей,пудели":

    Спри бояришника!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ал Бунди

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "Пак ли":

    Да рухне викаш..мдаа..Западът се опита да постави на колене Русия..ама тя си остана легнала..щот така и харесвало..такива ми ти работи...За това пък сега произвеждат емблемите на Масквичите и се радват когато пристигнат навреме товарите с пирони от Китай...
  • 11 Некой си

    5 5 Отговор
    Кат го гледам тоз асвабадител на снимката..май нема да ги дочакам скоро на Орлов мост..тоя май е първи брадчед на Шрек ..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ал Бунди

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Пак ли":

    Абе не знам колко е действително желаното или пък е желано действителното, факт е, че досега гледах в един руски телеграм канал как вадят могилизирани от хладилника за да им връчат призовката...как се бе събрал вътре оня..направо акъл не ми го побира..беше се сгънАл като шивашки метър...такива ми ти работи..мдаа!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сск

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пак ли":

    Кой го е грижа за това опоскано от олигарсите блато? Просто да си стоят там да се наливат с водка .
  • 17 нпо агент

    5 7 Отговор
    Този Сладков ако действително пише дезинформация,заслужава да го накажат..по законите на военното време..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Стария еничар

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "катран":

    Много си лют бе сине! Я ми припомни на кой запой съм те правил?
  • 20 Мдаа

    5 1 Отговор
    Цялата тази "статия" се опира на идята, че това е бил истински метеж, а това вече е опровергано с множество факти.
  • 21 РЕАЛИСТ

    0 1 Отговор
    Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания