Last news in Fakti

12 Юли, 2023 15:13 1 212 0

Регистрирани са 50 горски пожара в Гърция за 24 часа

  • гърция-
  • пожари-
  • жеги-
  • горещини

Заради опасно горещото и сухо време

Регистрирани са 50 горски пожара в Гърция за 24 часа  - 1
Източник: БГНЕС

49 горски пожара са регистрирали гръцките противопожарни служби за 24 часа, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ. Има предупреждения за опасно горещо и сухо време в страната.

Повечето от вчерашните пожари са открити и предотвратени в ранен етап.

Отговорните служби обявиха висока степен на опасност от избухване на пожари днес, по-специално в районите на Хиос, Самос, Икария, Ласити, Ираклио и Ретимно.

В същото време гръцките власти предупреждават да се взимат превантивни мерки поради високите температури, които се очакват в предстоящите дни да достигнат до 43 градуса по Целзий.

Препоръчва се хората да пият много вода, да стоят предимно в прохладни помещения, да носят леки дрехи, да се хранят с лека храна, да не се претоварват физически, да си взимат хладки душове, да са особено внимателни при разходки с деца и домашни любимци и да се консултират с лекар относно лекарствата, които

Над 61 хиляди души са починали покрай горещините в 35 държави в Европа за периода от май до септември 2022 г., написа в. „Катимерини“.

Според данните в Средиземноморските страни Гърция, Италия, Португалия и Испания е регистрирана най-висока смъртност спрямо населението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: