17 Юли, 2023 22:44 904 1

Пететажна сграда се срути в Кайро, има 12 загинали

  • египет-
  • кайро-
  • оцелели-
  • загинали-
  • сграда-
  • срутване

Спасителните екипи продължават да търсят оцелели

Пететажна сграда се срути в Кайро, има 12 загинали - 1
Източник: Shutterstock

В Кайро, Египет, се срути пететажна жилищна сграда, което доведе до смъртта на поне 12 души, съобщиха местните власти, цитирани от Асошиейтед прес. Спасителните екипи продължават да търсят оцелели сред развалините.

Срутването на сгради е често явление в Египет, където липсата на качество на строителството и липсата на поддръжка са широко разпространени в бедните градски квартали и селските райони.

МЕНА, египетската държавна информационна агенция, съобщи, че спасителните екипи извадили тела на загинали от развалините и са пратили четирима оцелели в болница след срутването в квартал Хадаек ел-Кубах, разположен на около три километра от центъра на Кайро, предаде БТА.

Заместник-губернаторът на Кайро, Хосам Фаузи, потвърди, че 12 души са загинали, и добави, че продължава търсенето на двама изчезнали.

Според първоначалното разследване на главния прокурор на Египет, срутването вероятно е причинено от един от обитателите на приземния етаж, който по време на предишни ремонтни дейности е премахнал няколко стени. Този мъж е арестуван и подложен на разпит, съобщи прокуратурата.

Министерството на социалната солидарност на Египет обяви, че ще предостави 60 000 египетски лири (около 1940 долара) на семействата на жертвите. То също така ще помогне на пострадалите и ще оцени щетите върху съседните имоти.

Органите на реда са изолирали района, докато спасителните екипи продължават да претърсват развалините в търсене на оцелели.

През последните години правителството на Египет се опитва да се справи с незаконното строителство след десетилетия на непрофесионално прилагане на законите. Властите изграждат нови градове и квартали, за да предоставят настаняване на хората, които живеят в рискови райони.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Недвижими идиоти

    1 0 Отговор
    Едно време(преди 5000 години) са строили цели пирамиди и още си стоят, а сега една панелка не могат да вдигнат като хората.