Last news in Fakti

18 Юли, 2023 11:08 1 512 1

Пожари бушуват в няколко швейцарски села

  • швейцария-
  • село-
  • пожар-
  • време-
  • температури-
  • вятър

Швейцарската полиция издаде спешна наредба за евакуация на няколко планински села в кантона Вале

Пожари бушуват в няколко швейцарски села - 1
Източник: БГНЕС

Швейцарската полиция издаде спешна наредба за евакуация на няколко планински села в кантона Вале, след като горски пожар се разрасна и представлява сериозна заплаха. Въпреки усилията на близо 200 пожарникари, войници, полицаи и горски служители, както и действията на хеликоптери за гасене, пламъците продължават да тлеят и да заплашват околните населени места.

Началото на пожара е било отчетено в кантона Вале и по-специално в района на Рид-Морел-Ридерхорн. Полицията веднага започна евакуация на село Рид-Морел, което се намира близо до град Бриг и е разположено недалеч от границата с Италия. След това, поради разрастването на пожара, са били евакуирани още три села, а жителите са предупредени за опасността от свличане на камъни, предаде БТА.

Усилията за гасене на пламъците ще продължат през цялата нощ, според операторите на хеликоптерите, които използват възможностите на въздушната подкрепа. Органите в региона са се сблъскали със същата гореща вълна, която засегна и други части на Южна Европа. В кантона Вале се очакват температури над 30 градуса през следващите дни, което допринася за усложняване на ситуацията и разпространението на пожара.

Природните бедствия като горски пожари са сериозно предизвикателство за региона и се изискват бързи и ефективни мерки. Спасителните служби и властите в Швейцария следят ситуацията внимателно и предприемат необходимите стъпки за защита на хората и имуществата в засегнатите райони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    3 2 Отговор
    Великата щвейцарска Банка всъщност е едно горящо швейцарско Село - символиката е Убийствена..
Новини по държави: