Last news in Fakti

21 Юли, 2023 11:33 1 272 23

Лавров обсъди с колегите си от БРИКС предстоящата среща на върха

  • лавров-
  • среща на върха-
  • брикс-
  • дипломация

Руското дипломатическо ведомство съобщи за задълбочения обмен на мнения

Лавров обсъди с колегите си от БРИКС предстоящата среща на върха - 1
Източник: БГНЕС

Вчера, руският външен министър Сергей Лавров се включи във видеоконферентна среща с външните министри на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка), като страните са обсъдили стратегическото партньорство между тях и подготовката за предстоящата среща на върха на БРИКС в Южна Африка.

Руското дипломатическо ведомство съобщи за задълбочения обмен на мнения относно развитието и заздравяването на стратегическото партньорство между петте държави и плановете за институционално развитие на БРИКС.

Също така, актуални въпроси, свързани с подготовката на XV среща на върха на БРИКС, която ще се проведе в Йоханесбург между 22-24 август, бяха обсъдени на видеоконференцията.

Преди два дни, говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, съобщи, че президентът ще вземе участие в срещата чрез видеовръзка. Столицата Москва ще бъде представена на срещата в Йоханесбург с личното присъствие на външния министър Сергей Лавров.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брикс+

    16 4 Отговор
    "И още едно събитие, което считаме за значимо. Египет оттегли признаването на независимостта на Косово. Когато САЩ изн@.силиха всички и ги принудиха да признаят Косово, което те отрязаха от Сърбия, Египет падна под влияние и го призна. И днес Египет силно иска да се присъедини към БРИКС, а там се приемат само независими от САЩ държави. И ето ви нов полюс на сила! вчера Египет се страхуваше да се отдели от САЩ, а днес предизвика хегемона и призна суверенитета на Сърбия. Забележителен факт. Това е пряко доказателство, че светът се променя към по-добро."

    Коментиран от #3, #13, #23

  • 2 Прокопий

    3 14 Отговор
    Последно Пу Си ще ходи ли, или в бункера не работи видеовръзката и няма нет, за да не го проследят, фашисткия смелчага?!

    Коментиран от #4, #10

  • 3 Прокопий

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Брикс+":

    Днес вали дъжд някъде по света, значи идва дъждовна епоха...
    Е, точно толкова логически издържани са дрънканиците ти, евалла, дронче!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Скрий се

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Прокопий":

    Гов-нопий,Но по-БЪРЗО
  • 5 Брикс+

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Прокопий":

    Страни вземат злато от западни трезори поради санкции срещу Русия

    68% от страните по света са решили да държат благородни метали у дома. Това решение беше провокирано от неотдавнашното блокиране на руски активи. За тях спасението е Брикс.
    Проучване, проведено от Invesco, показа, че почти 70% от респондентите се занимават с репатриране на златни кюлчета. Финансовите специалисти продължават да правят изводи, а доверието в долара вече е понижено.
    „Държахме благородния метал в Лондон, но сега от съображения за сигурност го върнахме у дома“, каза една от централните банки.
    60% от анкетираните смятат за най-безопасно съхраняването на собственото си богатство под формата на злато. За периода март най-големи притежатели на благородния метал са градовете Вашингтон, Москва, Париж, Пекин и др.
    Огромни златни трезори се намират в САЩ и Обединеното кралство.
    „Те ще загубят значителна част от клиентската база и ще се сблъскат с финансови затруднения“, предупреждава анализаторът на BitRiver Владислав Антонов .
    Официално не се съобщава кои страни са започнали репатриране. Анализаторите от BitRiver не смятат златото за безрисков актив. През 2021 г. цената му е намаляла с 3,62%, а през 2022 г. с още 0,35%.
    Забелязано е обаче и поскъпване на златото. Според експерти цената се влияе от спекулативни фактори. Поради настоящата ситуация все повече богати страни се стремят да се присъединят към БРИКС, което ще укрепи техните икономики. В момента банки

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ай ай ай

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Прокопий":

    Капуто-пий,пак се обаждаш неподготвен
  • 8 БРИКС е Бъдещето

    6 1 Отговор
    Западът,препълнен с липса на Ресурси и многомилионни "мигранти" е хихихи..Франция при следващата междуетническа експлозия ще изгори до основите.ЕС е пълен Регрес!
  • 9 Брикс+

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Брикс+":

    В момента банките продължават да теглят валута от западните трезори.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    2 0 Отговор
    Путин ще ходи ли на срещата?
  • 12 оня с коня

    4 2 Отговор
    не става ясно НАЙ-ВАЖНОТО:Ще участва ли путин ЛИЧНО на срещата,или ще дърдори по видеоконферентна връзка.А защо е Най-важното ли?Ами защото Неотиването му Лично в Страна-Членка на БРИКС от страх да не бъде АРЕСТУВАН говори красноречиво че Русия НЯМА ДОВЕРИЕ в партньорите си в Организацията!От тук и не е трудно да си представим що за търговски отношения може да има между Държавите от БРИКС,след като липсва ДОВЕРИЕмежду тях.
  • 13 ТрампЛин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Брикс+":

    Египет са признали суверенитета на Сърбия??? Кога това? Тези дни??? И аз да не знам.
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор
    БРИКС обсъжда валута с връщане на Златния стандарт ❗
    Това е проблема на ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА и зелените хартийки ❗
    За подобно нещо САШтиянците се разправата с Кадафи и Садам ❗
  • 15 Пуссин заешкото🐇 сърчице❤️

    4 2 Отговор
    Не е лесен живота на тия без топки, а искащи да са фактор

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ни Бре

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "За майкъСиЛи говориш?":

    За БоТоКсссса
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Патки.бг

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "За майкъСиЛи говориш?":

    За себе си говори. И веднага си сложи 2+ заеца.

    Коментиран от #20

  • 20 Пуссин заешкото🐇 сърчице❤️

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Патки.бг":

    Нали ти казах бе. За баща ти говоря. Но май и отрочето му е същото като гледам.
  • 21 Реален

    1 0 Отговор
    Не им е лесно на страхливците.
  • 22 Васил

    1 0 Отговор
    Обсъдили са ама на няколко бутилки водка и празни рашистко лозунги.
  • 23 😂😂😂😂😂😂

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Брикс+":

    Русия щяла да прави нов икономически контра съюз на Г7 - Б10 (Бедните десет)! Русия, Еритрея, Сирия, Иран, Беларус, Нигерия, Сомалия, Венецуела, Северна Корея и Чечения. Искали нов световен ред, ама немали паре...😂😂😂😂😂😂
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания