Last news in Fakti

22 Юли, 2023 17:08 7 816 16

Иракският президент предупреди Запада

  • ирак-
  • абдел латиф рашид-
  • коран

Рашид: Правят се опити за провокиране на иракчаните и желание да се покаже Ирак като страна, в която чуждестранните мисии не са безопасни

Иракският президент предупреди Запада - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Определени западни сили се стремят да представят Ирак като страна, в която присъствието на чужди мисии не е сиурно“. Това мнение изрази президентът на Ирак Абдел Латиф Рашид, коментирайки неотдавнашните акции в Швеция и Дания, по време на които техни участници се опитаха да изгорят копия на Свещената книга за мюсюлманите - Корана.

"Правят се опити за провокиране на иракчаните и желание да се покаже Ирак като страна, в която чуждестранните мисии не са безопасни", каза Рашид, цитиран от иракската информационна агенция ИНА.

В специално изявление на президента, разпространено от неговата пресслужба, се казва, че "политическите сили, религиозните и обществените фигури на Ирак трябва да внимават да не бъдат въвлечени в заговор на партии и лица, разположени на Запад, насочени към реализиране на собствените им егоистични цели срещу Ирак и иракчаните". Според Рашид, последните събития показват, че тези действия са планирани и целят „да причинят щети както на гражданите в Ирак, така и на иракчаните, които са били принудени от обстоятелствата да емигрират“.

Иракският президент потвърди отново, че гражданите и политическите сили в Ирак имат право да "изразяват гнева си и да осъждат атаките срещу техните убеждения, стига това да не вреди на Ирак и иракския народ и да не лишава иракчаните от дипломатически услуги в чужбина и връзки с родината им". Той призова гражданите "да не изкривяват образа на безопасен и стабилен Ирак, да накърняват международната репутация на страната и да се придържат към мирни и законни начини за изразяване на позицията си".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има само един лидер в Ирак

    19 4 Отговор
    И той се казва Моктада ал-Садр

    Коментиран от #8

  • 2 КОТарАК

    20 7 Отговор
    има народи , които са с разбирания отпреди хиляди години , и въобще никой не трябва да се меси там...тръгнали щатите и навремето СССР да преправят племена ,живеещи в патриархата и с друга религия , по свой вкус..
  • 3 Ирак

    43 3 Отговор
    Бе унищожен от уса каторжниците
  • 4 Европееец

    12 12 Отговор
    Епа, некви хора нападнаха и влязоха в едно посолство, какво да си мислят хората?

    Коментиран от #5

  • 5 Е как

    50 0 Отговор

    До коментар #4 от "Европееец":

    Еми защото друг некои хора правещи се на много либерални запалиха Корана пред посолството им...Не че съм за мюсолманите-но нео либералите постоянно провокират с действията с.Като сте против мюсолманите-защо ги пускате в Европа? Видя се още преди десетилетия,че либералните глупости като интеграция и мулти-култито не работят...Оставете си ги да вярват в каквото си искат и не ги унижавайте...нека си стоят в техните държави и се молят на който си искат.
  • 6 Григорян

    8 31 Отговор
    В Ирак няма демокрация 99% от иракчаните са терористи.
  • 7 Палят посолства

    8 11 Отговор
    После били сме изкарвали че не било сигурно....ами не е

    Коментиран от #9

  • 8 Има много имоти в Бургас и в БГ

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Има само един лидер в Ирак":

    Моктада ал-Садр
  • 9 Упсссс

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Палят посолства":

    По твойта логика в Франция хептен няма сигурност.В Белгия също.
  • 10 Българските турци

    13 1 Отговор
    Когато ти не мируваш и пикаеш на криво, разбира се че не си в безопасност... не само в Ирак, дори у дома си !...Все ще се намери някой техен маниак да отвърне на вашите !!?...
  • 11 ЦРУ

    3 22 Отговор
    Ирак мечтаят за Пустинна Буря номер 4

    Коментиран от #13

  • 12 Турчин

    22 1 Отговор
    Не може да си демократ ако не изгориш Талмуда. Някой нарисувал карикатура на Сюлейман Паси с темата за газовите камери ама лошо било не можело така. Шарли Ебдо рисувал Мохамед Пророка ама тогава било свобода на изразяване, демокрация. Някой с топки да отрече Холокоста (аз не го отричам) хайде да отрече /някои твърдят че земята е плоска / айде някой да отрече Холокоста нали е демокрация бе джанъм? Или да изгори Талмуда. Библията не казвам защото ще я изгорят без да им мигне окото.
  • 13 Турчин

    13 4 Отговор

    До коментар #11 от "ЦРУ":

    Само след 40 години Ирак ще изпревари Турция по население. При саддам бяха 20 милиона вече са 43. След 40 години Турция ще бъде 120 милиона а Ирак 150. Сирия ще бъде 60 милиона. Близкия Изток ще бъде бъдещата демографска сила. Няма да има повече "бури".
  • 14 Турчин

    17 2 Отговор
    След половин век Европа ще бъде с население почти един милиард. И ще бъде населена предимно с арабски мюсюлмани. Арабите също са европейци. Арабите не са някаква друга раса. Европеиди са като южните италианци, гърци и испанци. Но са мюсюлмани. Говорят на семитски език. Семити са - братовчеди на евреите. Потърсете в Гугъл иракския президент и ще видите, че това е един БЯЛ европеец с вратовръзка и със сини очи. Но е мюсюлманин. Така че да се заиграва с тяхната религия не е добра "инвестиция" за бъдещето на Европа. А Нигерия ще бъде 400 милиона само след 30 години. Затова сега ви правят филми с чернокожи "снежанки" и джуджета. За да бъдете готови за бъдещата реалност.
  • 15 Истината

    18 3 Отговор
    Само Русия и Китай ще оправят Африка и Близкия Изток.САЩ,ЕС и Израел са терористи !
  • 16 Хи их хи

    11 1 Отговор
    Прави впечатление, че бай Ердо нещо не се възмущава, като предишния път! Как са го натренирали краварите!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания