23 Юли, 2023 15:49 1 028 4

Горещата вълна наложи планирани прекъсвания на електрозахранването в Египет

  • египет-
  • гореща вълна-
  • електрозахранване-
  • власти

За да се ограничи натоварването на газопреносната система

Горещата вълна наложи планирани прекъсвания на електрозахранването в Египет - 1
Източник: Shutterstock

Египетските власти се справят с продължителната гореща вълна, като предприемат планирани прекъсвания на електрозахранването, за да ограничат натоварването на газопреносната система, която осигурява електроцентралите.

Прекъсванията на електрозахранването се осъществяват периодично и е планирано да продължат до средата на следващата седмица. Египетският електрически холдинг призовава гражданите да избягват ползването на асансьори по време на тези периоди и увери, че прекъсванията няма да продължат повече от един час.

Максималните температури в страната са достигнали около и над 40 градуса по Целзий, а южната част на Египет регистрира дори 45 градусови температури.

През 2022 г. правителството стартира програма за намаляване на потреблението на електроенергия с цел да спести природен газ, който да се използва за износ. Тази инициатива е свързана с желанието на страната да оптимизира използването на енергийните ресурси и да подкрепи собствената икономика, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    3 0 Отговор
    при 40 градуса да ти спрат климатика.... но комент

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нали и тук

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "браво":

    се очертава да стане така, планирано...
  • 4 Европеец

    1 0 Отговор
    Браво на тях. В Египет в пустинята ревнали заради 40 градуса жега?! А какво да кажем ние, които уж имахме умерен климат?