Last news in Fakti

30 Октомври, 2013 12:45 2 473 2

Поне 3 жертви в гигантска верижна катастрофа в САЩ

  • аризона-
  • верижна катастрофа-
  • жертви-
  • ранени-
  • пясъчна буря

Пясъчна буря предизвикала сблъсъка между 19 превозни средства

Гигантска верижна катастрофа между градовете Финикс и Тъксън в американския щат Аризона доведе до смъртта на поне трима души, а 12 са ранени, като най-малко един от тях е в критично състояние, съобщи АП.

Пясъчна буря предизвикала сблъсъка на превозните средства, между които освен леки автомобили имало няколко товарни камиона и цистерна. В момента на произшествието видимостта на магистралата била практически нулева. Пострадалите са транспортирани в болници в близките градове.

От щатската полиция уточняват, че това е най-сериозната верижна катастрофа в региона за последните 7 години. За пълното изясняване на причините за инцидента ще бъде необходим близо месец и те ще бъдат обявени едва след разпити на всички водачи и свидетели на случая.

Заради катастрофата част от платната на автомагистралата Interstate 10 са останали затворени в продължение на повече от 5 часа. Тази магистрала прекосява територията на 8 щата от източната до западната част на САЩ. Със своите почти 4000 км тя е четвъртата по дължина в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tosh P

    1 0 Отговор
    Произнася се Тюсон, а не Тъксон...........

    Коментиран от #2

  • 2 павлин павлов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Tosh P":