Last news in Fakti

28 Юли, 2023 04:56 909 1

Тайфун удари южната част на Тайван

  • тайфун-
  • тайван-
  • китай

Китай очаква връхлитането на "Доксури"

Тайфун удари южната част на Тайван - 1
Снимка: Туитър

Тайфунът „Доксури“ събори дървета и прекъсна електрозахранването на стотици хиляди домове в южната част на Тайван. Това накара властите да обявят втори пореден ден за неработен и да предупредят за екстремни ветрове, докато бурята нанася днес последния си удар по Югоизточен Китай, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

От 7:15 ч. местно време тази сутрин тайфунът „Доксури“, категоризиран във второто по сила ниво на тайфун от метеорологичното бюро на Тайван, се насочи към китайската югоизточна провинция Фуцзян, след като

пресече Тайванския проток с максимални ветрове от 191 км./ч.

Фирми и училища са затворени за втори ден в южните окръзи на Тайван, включително главния пристанищен град Гаосюн, на фона на предупреждения за свлачища и наводнения.

Обявена е тревога за "ураганен вятър" на тайванските острови Пенху и Кинмен, където жителите са предупредени да се подготвят за пориви на вятъра от над 155 км./ч.

Бурята прекъсна електрозахранването на повече от 186 000 домове на цялата територия на Тайван и събори стотици дървета в Гаосюн. Воден стълб от повече от 1 метър е регистриран в планинските източни части на острова, както и на юг.

Отменени бяха над 300 вътрешни и международни полети, а железопътни услуги са преустановени и между южните и източните райони на Тайван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тсун Кай Го

    1 1 Отговор
    Пак ли китайците са виновни?