Last news in Fakti

28 Юли, 2023 13:02 1 832 109

С прекратяването на зърнената сделка Русия обрича Африка на глад

  • русия-
  • зърнена сделка-
  • африка-
  • глад-
  • зърно

Поне през следващите две години

С прекратяването на зърнената сделка Русия обрича Африка на глад - 1
Източник: БГНЕС

В срещата "Русия-Африка" в Санкт Петербург участваха 17 африкански държавни глави, което е спад от 43 при последното и провеждане. Събитието се провежда десет дни след като Русия се оттегли от Черноморската инициатива за зърно.

Въздействието на войната в Украйна почти сигурно ще задълбочи продоволствената несигурност в Африка поне през следващите две години.

Зърнената сделка разреши износа на 30 милиона тона украинско зърно за Африка, осигурявайки основни храни за държави, включително Етиопия, Кения, Сомалия и Судан, цитира news.bg.

Освен прякото прекъсване на доставките, руската блокада на Украйна също води до покачване на цените на зърното.

Африканският съюз призова вчера Русия спешно да възстанови зърнената сделка, постигната с посредничеството на ООН, позволяваща на Украйна да изнася милиони тонове зърнo. В отговор на това, Путин категорично изключи да се върне към зърнената сделка. Вместо това, той обяви че през следващите месеци, Русия ще предостави на Буркина Фасо, Зимбабве, Мали, Сомалия, ЦАР и Еритрея до 50 000 тона зърно за всяка от тези страни - безплатно.

Генералният секретар на ООН, Антонио Гутериш, предупреди в четвъртък, че "шепа дарения" няма да коригират драматичното въздействие от края на зърнената сделка, която позволяваше безопасен черноморски износ на украинско зърно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    70 13 Отговор
    "Всичко ще се стопи, точно като лед, само едно ще остане недокоснато - славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много поднесени жертви има. Никой не може да спре Русия. Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света".

    „Все по-често ще срещате хора, които имат очи, но не виждат, имат уши, но не чуват."

    Коментиран от #9, #13, #90

  • 2 Българин

    13 74 Отговор
    Путин е световно зло
  • 3 така е

    10 51 Отговор
    И безочливо казва, че щяла да им помага с обучение на войниците им.
  • 4 Българин

    6 55 Отговор
    само унищожават руснаците
  • 5 ...

    6 57 Отговор
    С кво ще ги достави като няма търговски флот? С кофи?!
    Чеши си езика само

    Коментиран от #16

  • 6 Вещерът от Пещера

    8 49 Отговор
    Нищо, те канибалите ще му го върнат на Плешивото Кремълско Жужу. Ще започнат да обядват с препечени руски туристи.
  • 7 Прасетата в Испания

    64 4 Отговор
    също ще гладуват.
    И ще се вдигне цената на испанските джолани във Фантастико.
    Въпреки че тия джолани са сигурно от времето когато Стоичков играеше в Барцелона.
  • 8 Българин

    10 57 Отговор
    колкото по-бързо си отиде този--толкова Светът ще си отдъхне

    Коментиран от #87, #107

  • 9 Браво

    49 7 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Думите на Ванга са точно на място.
  • 10 Путин

    8 43 Отговор
    Аз ще спра другите да ви помагат, за да ви помогна символично с трици.
  • 11 Българин

    6 48 Отговор
    този е масов убиец

    Коментиран от #58

  • 12 Путиноид

    8 50 Отговор
    Нашите Братюшки Африка ,ще ги държим гладни .
    Това е Руската любов .
    Дръж Братюшките си гладни , за да се самоизядат .
    Преврати , граждански войни .
    Нашия Руски мирен план .

    Коментиран от #64

  • 13 Българин

    6 34 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    спам!!!
  • 14 ..............

    36 4 Отговор
    Руският президент Владимир Путин подари на лидера на Зимбабве Емерсън Мнангагва хеликоптер. Това съобщават от Министерството на информацията на африканската държава.

    „Негово превъзходителство президентът Путин подари на Негово превъзходителство президента... хеликоптер“,
     се казва в изявление на министерството.

    В близко бъдеще хеликоптерът ще бъде доставен в Зимбабве.
  • 15 и какво са 25-30 хил тона за Африка?

    4 48 Отговор
    "Москва е готова да предостави на африканските страни 25-50 хил. тона зърно безвъзмездно през следващите три-четири месеца. Става дума за доставки за Буркина Фасо, Зимбабве, Мали, Сомалия, Централноафриканската република, Еритрея. "Ще осигурим и безплатна доставка на тези продукти до потребителите", обеща Путин, който е отговорен за възпрепятстването не на десетки хиляди, а на милиони тонове зърно за Африка."

    Коментиран от #42

  • 16 Ти си чешеш езика, незнайко

    38 3 Отговор

    До коментар #5 от "...":

    С каквото го транспортира и миналата година.
  • 17 обрича фашистите

    41 3 Отговор
    на смърт без оръжието което доплаваше редовно по море
  • 18 Гого

    37 2 Отговор
    "За по-нататъшното разширяване на целия спектър от търговско-икономически връзки е важно да се пристъпи към по-енергични финансови разплащания по търговските сделки в национални валути, включително в рубли, настоя той. "Москва е готова да работи с африканските страни за развитие на финансовата им инфраструктура, за свързване на банковите институции към създадената в Русия система за финансови съобщения, която позволява трансгранични плащания, независимо от налаганите от западните системи ограничения."
  • 19 Тракия

    55 6 Отговор
    " Русия ще достави Безплатно 25-50 хил. тона зърно на Африка и ще осигури безплатна доставка, заяви руският президент Владимир Путин," Дирбг А Украйна продава само 2 до 6 % за бедни страни . Украйна им продава ! , не дарява !
  • 20 Ксаниба

    43 4 Отговор
    Мхамм.. и те щото са прости оня ден кацнаха в Санкт Петербург при Путин, Кажи речи представителите на целият Африкански континент!!! АЕЦ-ове, ТЕЦове 0 договори за милиарди!!!Запада понеже е аут от играта, и обслугата и слугинажа се втуриха тук да ни лекуват

    Коментиран от #31

  • 21 Хахаха

    40 4 Отговор
    С прекратяването на зърнената сделка Русия обрича Африка на глад
    Но никой не споменава че колониите на запада ще останат гладни останалите независими ще получат безплатно от 43 само 18 ще получат останалите ще чакат от САЩ доставки защото си са тяхния колонии така че да му мислят те
  • 22 Глупости,

    52 4 Отговор
    напротив. Русия ще дари безплатно зърно. А какво ще даде Западът? Нищо, както винаги. Само ще цоца.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 и как тоно

    3 27 Отговор

    До коментар #22 от "Глупости,":

    ще го дари? Срещу разлащане в рубли?
  • 25 ама разбира са

    7 22 Отговор
    "За прокарване на рускката пропаганда Москва предлага "да се проучи възможността за създаване на училища в Африка, в които да се преподават предмети на руски език". Освен това Путин настоява "да се работи за създаването на общо информационно пространство в Русия и Африка, в рамките на което да се излъчва обективна, безпристрастна информация за събитията, протичащи в света, за руската и африканската аудитория". Той каза, че в момента се работи по откриването на представителства на водещите руски медии в Африка: информационната агенция ТАСС, "Россия Сегодня", телевизионния канал RT, VGTRK и "Российская газета", които се смятат за най-гласовити изразители на неговата пропаганда."
  • 26 Спас

    46 6 Отговор
    А мисирката написала това забрави да спомене, че Русия каза, че ще доставя на Африка от нейното зърно БЕЗПЛАТНО. Зърнената сделка е далавера за Запада и Украйна, препродават зърното с огромни печалби, затова вият, че Путин я спря, а той я спря защото цяла година Запада не изпълнява условията по сделката.

    Коментиран от #28, #34, #109

  • 27 от всичко това ме дразни въпросчето

    11 15 Отговор
    аве... кво стана с Азия, та изведнъж тръгнахме към Африка? Миналата година Азия, тази Африка.. После Антарктика!
  • 28 безплатно, ама 25-30 хил тона

    5 22 Отговор

    До коментар #26 от "Спас":

    после разплащане в рублей...

    Коментиран от #37

  • 29 Край

    33 1 Отговор
    Брей какви са тия хора бе - сатани. А пък Вовата - Архисатана. Колкото повече се пробвате да промивате българина - толкова повече няма да ви вярва. И ще си е прав.
  • 30 Гого

    1 20 Отговор
    ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТ ООН

    Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди, че "шепа дарения за някои страни" няма да променят към добро драматичния ефект на края на зърнената сделка, позволяваща безопасния износ на украинско зърно през Черно море. АП припомня, че президентът на Русия Владимир Путин обеща, че свободното за безмитна търговия руско зърно "ще замени украинското зърно".

    Ройтерс посочва, че цените на пшеницата в световен мащаб са се повишили с 10 процента в последните десет дни, откакто Русия излезе от черноморската зърнена сделка (на 17 юли - бел. ред.), сключена с посредничеството на ООН и Турция през юли миналата година. След оттеглянето си от споразумението Москва започна да обстрелва украински пристанища и инфраструктурни обекти, използвани при износа на зърно на Черно море и на река Дунав.

    "Ясно е, че когато изтеглиш от пазара милиони и милиони тонове зърно, това ще доведе до повишаване на цените", каза Гутериш.

    Коментиран от #50

  • 31 Ксаниба

    28 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ксаниба":

    Мхамм.. и те щото са прости оня ден кацнаха в Санкт Петербург при Путин, Кажи речи представителите на целият Африкански континент!!! АЕЦ-ове, ТЕЦове- договори за милиарди!!! Запада понеже е аут от играта, и обслугата и слугинажа се втуриха тук да ни лекуват
  • 32 Кую

    5 6 Отговор
    Приказки от хиляда и една нощ.
  • 33 Ксаниба

    4 31 Отговор
    Абе защо един диктатор еднолично решава кво ще става в р.ф.Нали уж имат демокрация ,парламен ала...бала

    Коментиран от #41, #43, #45, #75

  • 34 Откъде

    4 18 Отговор

    До коментар #26 от "Спас":

    Ще минат тия кораби?!За един турчин питам.
  • 35 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    39 2 Отговор
    ТЕ ДО СЕГА 90 ПРОЦЕНТА ОТ ИЗНОСА НА ЗЪРНО ОТ УК БЕШЕ ЗА ЗАПАДНА ЕВРОПА ПО ТОЧНО ИСПАНИЯ И ХОЛАНДИЯ СЕГА РУСИЯ ЩЕ ИЗПРАЩА БЕЗПЛАТНО ЗЪРНО НА АФРИКАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ И ТОВА ЩЕ ГИ ОБРЕЧЕ НА ГЛА ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ ДА ПЛАЧЕШ ЛИ НА АВТОРИТЕ АМА НА ТЯХ ЗА ТОЛКОВА ИМ СТИГА АКЪЛА
  • 36 Хихихи..

    32 2 Отговор
    Питайте Африка дали Русия или Щатите са виновни..Че да си спомнят на руски или каубойски плантации се гърбеха,иийехууу...
  • 37 Наблюдател

    21 1 Отговор

    До коментар #28 от "безплатно, ама 25-30 хил тона":

    25-30к тона на държава не като цяло
  • 38 соломон трабантът предателят

    34 3 Отговор
    Симона ?- къде беше когато Путин обеща не само да замени Украинското зърно но и 50.000 хиляди Тона безвъзмездно- бесплатно да предаде даже транспортните разходи плащат. Изглежда твоят господа не се интересува от това което става по света а само от това което мисли. Защото тези престъпници обичат да казват --- "Ние мислим така което значи е вярно--- от доказателства нямаме нужда. "
  • 39 Историк

    23 1 Отговор
    Хаха само педа.и тука!Да внасят от Русия!Руското жито да не е отровно???Заради двуполовите е това!
  • 40 гого

    34 2 Отговор
    хахах а де а дали е така ,само 2% от това зърно е заминало за въпросните страни ,всичко друго европа и америка и се препродава с голям % но сега секна далаверата на либералните джендъри и пискат като за последно хахахах
  • 41 ФАЩ

    25 4 Отговор

    До коментар #33 от "Ксаниба":

    ТИ КОЙ ДИКТАТОР ИСКАШ ДА ТЕ КОМАНДВА ФАЩ ТЕ ВЕЧЕ НИ ЗАРОБИХА АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ

    Коментиран от #48

  • 42 за инф.

    32 4 Отговор

    До коментар #15 от "и какво са 25-30 хил тона за Африка?":

    от който само 3% са пристигнали в Африка ,а другото е отишло в БЕТСТВАЩА " ОБЕДИНЕНА европа "

    Коментиран от #47, #52

  • 43 иваило

    24 3 Отговор

    До коментар #33 от "Ксаниба":

    абе защо един памперс зад окената ще решава съдбата на 7 милиарда ? ама си плиснат лиген ,разбрах че пред белия дом на моравата организират джендър парти има покана и за теб !!!!!!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ксаниба

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ксаниба":

    фалшака го наболява май
  • 46 митко

    27 3 Отговор
    жалко не искат да внасят Руско жито доказано разваляло хормоналната терапия на джендърите !!!!!!!

    Коментиран от #60

  • 47 3%, ам адруг път

    7 15 Отговор

    До коментар #42 от "за инф.":

    Има достатъчно официални онлайн източници където тази лъжа лъсва веднага. Само в мрежата на библиотекарския са блокирали достъпа до тях.
  • 48 Ичков

    6 26 Отговор

    До коментар #41 от "ФАЩ":

    Все още сме руски роби!!
    Българската атомна централа ,,Козлодуй” работи с руско ядрено гориво. Русия беше единствения доставчик на природен газ за България. Руският нефтен мастодонт ,,Лукойл” притежава рафинерията в Бургас - най-голямото българско предприятие. За десет години от България към руски юридически лица под формата на отрицателно салдо са се оттекли над тридесет милиарда евро. ,,Енергетика, банки, недвижими имоти - Русия контролира пряко една четвърт от българската икономика. Тази зависимост излиза на България твърде скъпо”

    Коментиран от #51, #59, #68, #98, #100

  • 49 Асен

    22 5 Отговор
    Част от зърното за ,Африка,се преработва в Попово България и се разтоварва в Германия,Белгия,Холандия ..,кога Еу е станало Африка!?

    Коментиран от #56

  • 50 Му, му

    24 3 Отговор

    До коментар #30 от "Гого":

    Еми да не налагат санкции ... сега да не реват. И да си спазват двустранните договори. Просто е
  • 51 Николай Толстой

    3 18 Отговор

    До коментар #48 от "Ичков":

    Болгария е наша още от 1878 година. Когато ви взехме златото.

    Коментиран от #53, #54, #95

  • 52 Тая опорка

    7 24 Отговор

    До коментар #42 от "за инф.":

    Русодебилите не ви ли срам да я повтаряте.
    Африканците сами казват че са си взели житото миналата година.
    Хахаха
    На Такива като тебе ли да вярваме Русодебилче.

    Затова ли 17 африкански лидера плюят по Путлер че разваля сделката .
    А не плюят по Зеленски. , А Русодебилче.

    Коментиран от #57, #70

  • 53 Толстой

    5 13 Отговор

    До коментар #51 от "Николай Толстой":

    Сега ще вземем и Черноморието .
    И без това е окупирано от нашите Алкаши.

    Коментиран от #67

  • 54 Йо̀сиф Висарио̀нович

    5 13 Отговор

    До коментар #51 от "Николай Толстой":

    1944 ви задигнахме и архивите.
  • 55 Демократ

    17 1 Отговор
    То па все едно преди войната не гладуваха от американските губернатори там
  • 56 Аз пък чух

    5 2 Отговор

    До коментар #49 от "Асен":

    Че се обработва в Росенец .
    Това е по вероятно.
  • 57 Виждаме клиповете

    18 4 Отговор

    До коментар #52 от "Тая опорка":

    Боготворят Путин и Русия. И плюят по САЩ. Споко.
  • 58 Факт

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    След спирането на "зърнената сделка" качеството на хляба ни драстично ще се повиши! ... И зърнопроизводителите ни гледат по-оптимистично!
  • 59 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    19 3 Отговор

    До коментар #48 от "Ичков":

    КАТО ТОЛКОВА СИ ЗАПОЗНАТ ПОИНТЕРЕСУВАЙ СЕ ЗА ПРОБИТЕ С ХАМЕРИКАНСКО ГОРИВО КАКВА Е НЕГОВАТА ЕФЕКТИВНОС ЦЕНА БЕЗОПАСНОСТ И ДР АМА ТЕБ ТОВА НЕТЕ ИНТЕРЕСУВА ЩОТО НЕ Е РУСКО А ЩОМ Е АМЕРИКАНСКО Е НАЙ-ДОБРОТО СЪВ СКОРО ЩЕ РАБЕРЕШ КОЛКО Е ДОБРО ЕВТИНО И БЕЗОПАСНО НА ФАЛИРАЛАТА 4 ПЪТИ УЕСТИН ХАУС

    Коментиран от #62

  • 60 То синчетата

    5 13 Отговор

    До коментар #46 от "митко":

    Соловьов и на Шойгу явно са яли само руско жито .

    Какви сладурани и двечките .

    Коментиран от #63

  • 61 Само не

    20 3 Отговор
    мога да разбера какъв е тоя рев за глад в Африка предизвикан от Русия? От цялото количество зърно, изнесено от Украйна, около 30 милиона тона, едва по-малко от 3% са отишли в Африка, или около 810 000 тона! Основната част от това зърно е отишло в силно гладуващи страни като Испания, Франция, Полша, Турция, че и у нас... Испанските прасета се облажиха с няколко милиона тона евтино зърно, докато на гладуващите в Африка се паднаха по по-малко от една щепа укрозърно на човек... Да не говорим Турция колко захлеби и препродате във вид на брашно... Русия им била виновна, че европейските лицемери изкупиха зърното възползвайки се от евтинията... А за Африка от трите най-дългото...
  • 62 нещо бъркаш

    3 12 Отговор

    До коментар #59 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    Нали ни убеждавахте че горивото пак било руско, а американците са само прекупвачи? Погледни в тефтерчето, да не те бие взводния.

    Коментиран от #92

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    15 4 Отговор

    До коментар #12 от "Путиноид":

    АЛОО СМ0ТАН СЪЪРВУЛ РУСИЯ ПРОИЗВЕЖДА 4 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЗЪРНО ОТ ФАШИСТКА УКРАЙНА И ЩЕ ГО ПРЕДОСТАВЯ НА АФРИКА БЕЗПЛАТНО ДАЖЕ ПРЕВОЗА ..САМО 3 % ОТ УКРО ЗЕРНОТО Е В АФРИКА ..ДРУГОТО СЕ ПЛАЩАТ РАКЕТИ И БОМБИ НА КРАВАРИТЕ И ЕВРОПА ..СМ00ТЛ
  • 65 Деций

    18 2 Отговор
    Смехотворни твърдения,и чиста лъжа.Русия храни Африка,и само 8% от изнесеното зърно от Украйна е стигнало до бедни и нуждаещи се държи, всичко останало е за фураж в Европа, основно Испания и Франция.Хранят прасета!Та понеже поддръжниците на Войната сега остават на сухо, трябва да заместят количествата с друг внос,и на друга по "евтина" цена,което ще им надуе себестойността на продукцията!
  • 66 Някой

    17 3 Отговор
    Хехе! Нима 3-те %, дето отиваха от Украйна в Африка са достатъчни да заситят гладните африканци? Дали? Или стоката минаваше за по-напряко през европейски страни, които после я препродаваха на завишени цени на същите тези гладуващи африканци?
    Абе, това двойните стандарти и лъжливите новини, са голяма работа. Гьобелс ряпа да яде!
  • 67 Тити

    11 2 Отговор

    До коментар #53 от "Толстой":

    Окупирано е от хохохолските массттии от женски и мъжки род.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Прокопий

    10 8 Отговор

    До коментар #52 от "Тая опорка":

    Няма по долни и пропаднали от блатните козяшкоукрофилташки тролляци,като закъсат финансово и пускат май киите си,жените си или дъщерите си за по пет лева да радват народа.

    Коментиран от #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 нико

    4 3 Отговор

    До коментар #70 от "Прокопий":

    има писах ти преди часове джендърите като теб идвате от болни семейства без никакво възпитание !!!!болен си няма как да искаш вси1ки да са като теб

    Коментиран от #81

  • 73 канибал

    8 1 Отговор
    мис.ирк.ата симона не разбра чу путин ще им дава зърно
  • 74 Пха ха ха ха

    6 2 Отговор
    Бля бля бля лъжа и измама
  • 75 Ана Маляр

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ксаниба":

    Демократично да те лашшкатт маннаиффите по няколко пъти на ден докато поумнееш.
  • 76 шашави

    14 2 Отговор
    Дори да не са само 3% от украинското жито за Африка, 30% да са отишли, 300% да са, няма да има сделка! Хо хълите и козяците да циврят, колкото си искат. Вече на втори кораб му е отказано да премине през Керченския проток плавайки за Ростов на Дон, и на двата са открити следи от тринитротулол и неговите производни. И двата преди са акостирали на украинските пристанища по Дунава, включително и Рени, и двата са тръгнали от турски пристанища! Договорките в Истанбул включват достъп на руското жито до Европейската зърнена борса, продажбата на амоняк и улеснения при разплащането за тези неща в Световната разплащателна система. Е нищо не беше изпълнено! Сега гърмят и ще гърмят украински пристанища, ще последват мостове и ЖП линии! Ще има и хор от укрокозяшко квичене-музика за ушите ми!
  • 77 Наблюаващ

    4 11 Отговор
    Безродните рубло-подлоги упорито защитават смахнатия диктатор.
  • 78 Урюрвкос

    10 1 Отговор
    изключването на Росселхозбанк от свифт обрича Африка на глад
  • 79 КОТарАК

    4 3 Отговор

    До коментар #71 от "кико":

    Докато се издигна в занаята,знаеш ли колко сирреняссали съм изсмуучкалл?Сега съм се издигнал и други работят за мен,а аз само отчитам приходите.
  • 80 Поп

    14 2 Отговор
    Тъпа лъжкиня;( 49 страни имат делегации на срещата
  • 81 Прокопий

    9 2 Отговор

    До коментар #72 от "нико":

    Оо неразумний юроде,що се срамиш да се наречеш козяшкиукрофилташки троллякк?
  • 82 Ре-Тард

    11 2 Отговор
    знаем знаем, испанските прасета живеят в Африка. Поне сменяйте опорките периодично
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Кака ти

    5 1 Отговор
    Дрън,дрън ярина,пълни глупости.
  • 90 То пък

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    То пък една слава, държава спонсор на тероризма и начело един мародер

    Коментиран от #94

  • 91 хахаха

    9 1 Отговор
    делът на покрайнината в износа на зърнени храни е под 5%...като как 5% могат да доведат до зърнена криза? :)
  • 92 зелю

    8 2 Отговор

    До коментар #62 от "нещо бъркаш":

    РУСКО Е НА ФРЕНСКАТА ФИРМА АМА ДАЙ ДЪН НЕ ДАВА НА ФРЕНКИТЕ ДОСТЪП ДО КОЗЛО .Х..У И
  • 93 гаджи

    12 3 Отговор
    САМО КАТО ВИ ПРОЧЕТЕ ЧОВЕК ЗАГЛАВИЯТА И СТАВА ЯСНО ЧЕ Е ВЪПРОС НА ПРОПАГАНДА ОТ КОЗЯК
  • 94 Слава Росии

    9 1 Отговор

    До коментар #90 от "То пък":

    Думите са за Русия, не за ФАЩ.
  • 95 Ъхъ

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Николай Толстой":

    и кой тоз Николай Толстой? :)))) Аз съм чувал за Лев Толстой, Алексей Толстой и Пьотр Толстой...:)
  • 96 И какво от това

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Форда 🇺🇸":

    Ти нали работиш за Козяк и какво от това.
  • 97 Пежо и Пенда

    11 3 Отговор
    Има сключен договор, Русия, ООН Турция, Европа, САЩ, Украйна за износ на зърно. Русия една година спазва договора и чака останалите да изпълнят своята част.
    Не мисля, че една година не може да не стигне да изпълнят своята част от договора.
    Украйна взриви тръбопровода за амоняк който беше част от договора.
    Е питам аз какво да се случи ако някоя страна по международен договор не изпълни своята част.
    - Договора спира да съществува , мисля.
    И този ред на мисли - пропагандата ( лъжата) публикувана тук ни убеждава как страна изпълнила своята част е виновна.
    И как да им повярваме на САЩ акко България сключи договор със САЩ ще го изпълни?

    Пример: договора доставка за Ф16 .


    А тази редакция тук редовно ни залива с лъжи.
  • 98 Ами сега

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ичков":

    Минавай изцяло на зелената енергия (без АЕЦ), тогава и ще проумееш.
    То на нашите останалите блокове като изтече срока за експлоатацията и ще трябва да се закрият, а други НЯМА, тогава и ще разбереш !!!
    А сега продължавай да лаеш.
    Имайки една гънка... трудно разбираш...
  • 99 Абе Факти

    4 1 Отговор
    Едната пише 25-30 хиляди тона, другата 500 хиляди тона. На коя да вярвам на Мара или на Симона.

    Коментиран от #101

  • 100 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ичков":

    Ти имаш ли по-добро предложение какво и как да се случи?
    И аз мога да пиша че мразя това и друго.
    Ако е толкова лесно да се реши нещо толкова сложно, по лесния начин, давай направи го.
  • 101 Коко

    6 1 Отговор

    До коментар #99 от "Абе Факти":

    Ако си чел някога: Жълт труд" ще видиш че нищо с реалността нямаше в това издание.
    В същия смисъл няма да се намери и тук
  • 102 Факти

    10 1 Отговор
    ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ! Във форума участваха 49 държави от 54 в Африка , 17 президента и другите представители бяха на ниво министър - председател . До селянин тези думи баба Ванга ги изрича във филма направен от телевизията на СССР през 1976 год . В този филм още казва , че Курск ще потъне и че СССР ще се разпадне и никой не вярва но всичко се сбъдна .
  • 103 Тя и без Русия Африка гладува

    12 3 Отговор
    Ако ви пукаше за Африка толкова, щяхте и вие ЕС НАТО да давате храна на Африка. Вместо това им смучете ресурсите
  • 104 Леле мале

    12 2 Отговор
    Африканския съюз изобщо не е призовавал Русия да възобнови прокажената сделка, защото и беше обяснено, че това зърно е отровно и стотици хиляди хора умират от него, на което Африканските страни отговориха, че не искат Американската отрова, произведена от нацистите Монсанто.
  • 105 Защо е фейк заклинанието глад...

    5 1 Отговор
    ... в Африка. Зада се увериш е ннужно да прочетеш от достоверен източник какви количества са доставяни не в континента Африка, а в страните от света Китай, Индия в проценти, част от 100%. Ако за африканците се окажат, че са 13-14%, тогава?
  • 106 Населението на

    4 3 Отговор
    Африка през 1950г. е 228млн, а сега е над 1,3млрд. Всичкият този прираст е от помощите, но африканците свикнаха с тях и сега изкарват длъжни белите държави да ги хранят постоянно. В същото време не работят и се плодят като зайци. Сега искат зърното от Украйна директно при тях, но не става така. ЕС го изкупува защото има пари, преработва го, съхранява го и когато се гласува помощ за някоя африканска държава се изнася за съответната сума. Имат горчив опит за закарано и откраднато зърно или недобре съхранявано и изхвърлено после.
  • 107 Испански

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Ти се смени ника ,от България, на Продажник!
  • 108 Матей преображенски

    2 2 Отговор
    Сделка или не,по-рано Путин им прости,но укрите си помислиха,че могат да си правят каквото им скимне и удариха за втори път кримския мост.Сега няма сделка,има ракетни удари по пристанищата.Западняците отново проливат крокодилски сълзи за гладуващите в Африка,а всъщност те изтъргашиха украинското зърно,докато Путин ще дава на африканците безплатно.Ама как може,по този начин ще си спечели много привърженици,пък и целия свят ще види кой е безкористния благодетел,и грабителския запад,необвързаните страни на коя страна ще застанат,ако не искат да са сред жертвите на западния империализъм.
  • 109 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Спас":

    Делът на уркаинското жито е много малък в световната търговия. Руското е в пъти повече. Само д е б и л и вярват на западно фашистската пропаганда за глада заради Русия. България е една от страните, която не само не плаче, но и не желае внос от уркаинското жито. Да го носят в Африка, защо тук? А вие, д е б и л и т е- русофоби, за кого мислите повече за себе си или за зеленковците?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания