Last news in Fakti

30 Юли, 2023 05:35 954 3

Хизбула иска решителен отговор към правителствата, толериращи изгарянето на Корана

  • хизбула-
  • коран

Лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула шейх Хасан Насралла взе отношение по изгарянето на свещената книга

Хизбула иска решителен отговор към правителствата, толериращи изгарянето на Корана - 1
Снимка: ЕПА

Лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула шейх Хасан Насралла заяви, че ако правителствата на страните с преобладаващо мюсюлманско население не действат срещу страните, които позволяват вандализирането на Корана, то мюсюлманите трябва да накажат онези, които улесняват извършването на подобни посегателства срещу свещената за мюсюлманите книга, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Призивът бе отправен във видеопослание на Насралла пред десетки хиляди хора, събрали се в южните предградия на ливанската столица Бейрут, за да отбележат свещения за шиитите ден Ашура, с който се отдава почит на мъченичеството от седми век на внука на пророка Мохамед - Хюсеин.

Насралла често пъти използва повода на религиозните празници, за да отправи политически послания към последователите си. Той разкритикува сега изгарянията на Корана по време на демонстрации в Швеция и Дания.

Насралла припомни, че утре Организацията за ислямско сътрудничество ще има спешна среща по въпроса за изгарянията на Корана. Тя ще се проведе в Багдад. Насралла призова организацията и нейните страни членки да оправят твърдо, решително и недвусмислено послание към онези правителства, които толерират изгарянето на Корана, че при нов подобен случай отговорът ще бъде бойкот.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа..

    2 2 Отговор
    И хората с чалмите си имат сайт Миротворец..
  • 2 ха ха

    2 9 Отговор
    Що, ве Асане? Нали Алла е всемогъщ? Той ще ги накаже... Или ти вярваш, че избрал точно теб за тази работа, хитрецо?
  • 3 готово отговарям

    2 5 Отговор
    стойте си в държавата не ходете в белия свят при белите хора и всичко ще се нареди …