30 Юли, 2023 05:43 1 824 5

Африканският съюз заплаши с ултиматум военната хунта в Нигер

  • нигер-
  • преврат-
  • хунта-
  • ултиматум

Готвят наказателни мерки срещу извършителите на преврата

Африканският съюз заплаши с ултиматум военната хунта в Нигер - 1
Снимка: ЕПА

Африканският съюз даде 15-дневен ултиматум на хунтата в Нигер да върне на власт демократично избрания президент и правителството му, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Ултиматумът бе даден в момент, в който представители на хунтата се срещнаха с високопоставени държавни служители, за да обсъдят управлението на страната.

Ако Нигер не спази ултиматума, то Африканският съюз ще вземе необходимите действия, в това число и наказателни мерки срещу извършителите на преврата.

Днес пък Икономическата общност на западноафриканските държави (ЕКОВАС) има среща, посветена на ситуацията в Нигер. Срещата ще се проведе в Нигерия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа..

    6 1 Отговор
    Ако не изпълнятусловията на ултимулти и се почва "Бой на @егри в тъмна нощ" картина от Леонардо да Винчи мисля че беше..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 даааам

    8 1 Отговор
    Вчера ООН искаше немедлено да бъде свален от поста законно избрания президент на Нигер, а Пригожин направо поздрави метежниците. Тези дали са се консултирали с Москва, преди да отправят ултиматуми? Защото тръгват срещу интересите на Москва.

    Коментиран от #4

  • 4 да бе

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "даааам":

    Вече не сте фактор
  • 5 М3 голд

    7 1 Отговор
    Дайте линк да видим ултиматума на АС. Нещо май послъгвате.
    Чудя се как Пригожин, с неговите музиканти - като съветници и помагачи - успява срещу Франция с целия й капацитет. Забележително.