30 Юли, 2023 21:30 3 370 33

Външният министър на РС Македония Буяр Османи подава предизвестена оставка

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • оставка

Всички министри от албанската формация в македонския кабинет подадоха оставки

Външният министър на РС Македония Буяр Османи подава предизвестена оставка - 1
Снимка: БГНЕС

Всички министри от албанската формация - Демократически съюз за интеграция, подадоха оставки от постовете си. Това стана с писма до македонския премиер Димитър Ковачевски, предаде БГНЕС.

Писмото бе оповестено от лидера на партията Али Ахмети. В него пише, че "оставките влизат в сила веднага след като опозиционната ВМРО-ДПМНЕ подкрепи промените в Конституцията".

"Ние, министрите от квотата на ДСИ, подаваме оставка от постовете, които заемаме в момента. Господин премиер, оставките стават ефективни в момента, в който опозицията ще гласува промените в Конституцията", пише в писмото. Сред подписалите е и министърът на външните работи Буяр Османи.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    42 11 Отговор
    Шиптърите не искат да изпълнят договора с България.

    Коментиран от #28

  • 2 шиптаряги кво ва чака

    23 5 Отговор
    и не само в северна мънки-дония
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Професор

    42 5 Отговор
    Македония ще си има огромни проблеми с албанците.

    Коментиран от #6

  • 5 Албанците

    15 33 Отговор
    В Македония изпълняват поръчките на Москва

    Коментиран от #9, #31

  • 6 за българи с

    21 5 Отговор

    До коментар #4 от "Професор":

    промити мозъци не ми е жал

    Коментиран от #12

  • 7 Перо

    27 6 Отговор
    Министрите и депутатите от Демократическия съюз за демокрация са по-читави от македонистките партии. Правилно смятат, че не могат да носят равноправна отговорност за евентуалния провал на чугунените глави. Само не му прави чест на Османи да слуша оня УДБаш вътрешен министър, който е човек на отявления сръбски УДБаш и бивш военен министър Вулин, че нашите пострадали фенове на Левски са влезли в спор със северномакедонци, на спортна основа и е станал боя! Това си е поредния инцидент от дресирането на населението и говора на омразата, генерирани от правителството! Инцидента е станал далече от стадиона и няма нищо общо с мача, както се мъчи да го умаловажи вътрешния министър!

    Коментиран от #32

  • 8 Като се отричат

    15 5 Отговор
    От българските си кораби сега стволът им предстои да стане албански
  • 9 на доктор ходи ли ?

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Албанците":

    за жълт паспорт си

    Коментиран от #13

  • 10 Като се отричат

    15 3 Отговор
    От българските си корени сега стволът им предстои да стане албански

    Коментиран от #14

  • 11 Мдаа

    5 3 Отговор
    И защо подават оставки причината каква е

    Коментиран от #15

  • 12 Професор

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "за българи с":

    Кой им проми мозъците?

    Коментиран от #33

  • 13 Албанците

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "на доктор ходи ли ?":

    Доктор съм по психология!
  • 14 Албанците

    2 13 Отговор

    До коментар #10 от "Като се отричат":

    Изпълняват поръчка на Москва
  • 15 Последния Софиянец

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мдаа":

    Не искат да признаят българско малцинство.

    Коментиран от #16

  • 16 Професор

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Албанците нямат интерес Македония и България да се сближат. Най големите любители на една "македония" са албанците защото така ще е по лесно да я присъединят към Велика Албания. А за Сърбия е важно същото - България и Македония да не бъдат близки и по този начин Сърбия (без да иска) също работи за Велика Албания.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хъхъ

    12 0 Отговор
    За все ище неразбралите които плюят тук. Ето това е причината “ ДСИ е готов да напусне правителството в същия ден, когато конституционните промени влязат в сила, ако това е предпоставка опозицията да подкрепи конституционните промени”. Казано по друг начин ВМРО-ДПНЕ е поставило условие за нови избори ако подкрепят промените !
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 3 Отговор
    Рeпубликa Мaкeдoния ce oтдeли oт Югocлaвия пo мирeн път зaщoтo ни МРAЗEХA. Вcякaкви припиcвaни зacлуги нa Бългaрия зa мирнoтo oбocoбявaнe ca фaнтacмaгoрии.
    Cигурeн cъм, чe кoгaтo в РCМ oтнoшeниeтo към нac ce oбърнe към пoдoбрявaнe, aлбaнцитe щe бъдaт пoдтикнaти дa нaнecaт удaрa cи там. По-добре една мразеща ни Македония отколкото една съсипана и банкрутирала Северна Македония, разпарчатосана със сигурност между Албания, Гърция и Сърбия, безвъзвратно мъртва за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА. За мъртвия, надежда вече няма. Не трябва да се позволи унищожението и асимилирането на поредната Българска територия, подобно на Северна Добруджа, Южна Тракия, гръцка Македония, окупираните от Сърбия покрайнини и други дялове вече забравени. Трябва да запазим Северна Македония с цената на всичко. Атаките, изолацията и нейното дискриминиране в действителност са срещу България. Прави се всичко възможно С. Македония да бъде обругавана, изолирана и задушена. Докато я има С. Македония има и надежда ширещата се там българофобия, спекулации, фалшивикации, кражби на история, някога да престанат и правдата за българската същност на тамошното не-мюслиманско и не-куцовлашко население да възтържествува. В Бългaрия дocтa хoрa ca изнeнaдaни oт дeйcтвитeлнoтo пoлoжeниe нa нeщaтa в РCМ. Тoвa e кaтo eдин вид шoк зa мнoзинa бългaри, нo пo-дoбрe e дa ce знae рeaлнocттa.
    Чacт oт хoрaтa тaм, дoри иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия…………
    Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe м

    Коментиран от #26

  • 21 Грогу

    14 4 Отговор
    Скопие не иска да влиза в ЕС и се чудят какви финтове да направят , за да си измият ръцете пред американците и да не ги тормозят . Този номер с албанците обаче изобщо не е убедителен и само разкри нежеланието на РСМ да се заробва с Брюксел ......ще тупат топката докато не се разбере на къде ще отидат нещата с двубоя на Русия - Сащ в Окрайна .Трябва да им се признае , че техните управляващи са родолюбци и си защитават интересите на държавата .....а нашите ни продадоха на краварите и не ги имтересуваа ни нароод , ни държава .

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Анонимен

    4 1 Отговор
    Така става когато за вътрешна употреба съботираш населението си, нищо освен миграция не очаква тази страна и жалко е, че населението не знае това.
  • 23 Професор

    5 6 Отговор

    До коментар #21 от "Грогу":

    Абсолютни глупости си написал. Не искали в ЕС. Хаха. Искат в Русия сигурно. След края на втората световна война албанците са били 8% от населението. Днес са 30%. Без ЕС и НАТО Македония няма бъдеще в този си вид. Те понеже не искат в ЕС затова искат български паспорти. Абе откъде се намирате толкова изостанали умствено не разбирам? Имаш ли поне завършен втори клас? Видно имаш Интернет поне чети в Уикипедия макар и там да има изписани много глупости но поне да имаш обща информация.

    Коментиран от #30

  • 24 Професор

    8 12 Отговор

    До коментар #21 от "Грогу":

    Няма двубой между Русия и САЩ. Има руска агресия в Украйна и западни танкове и оръжия в украинската армия както и няколко хиляди западни наемници. САЩ И НАТО не участват. Ако участваха войната щеше да приключи отдавна.
  • 25 Перо

    5 1 Отговор
    След близо 3 седмици, маските в РСМ падат и увъртанията спират! Истината ще излезе на яве!
  • 26 УЙКО- КАЛЕКО

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    МАКЕДОНИЯ Е МЪРТВА КАУЗА ЗА БЪЛГАРИЯ КАКТО ПИШЕШ В СВОЯ КОМЕНТАР ОЩЕ ОТ МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА И ОСОБЕНО СЛЕД СВЪРШВАНЕТО НА ПСВ.ИМА НЯМА ОТ ПОЧТИ 100 ГОДИНИ И МАЛКО ПОВЕЧЕ.
  • 27 абе всезнайковци

    4 0 Отговор
    напротив, албанците са за промените. В противното нямаше да дават оставката от постовете си. Това бе условието на опозицията за да гласува промените.
  • 28 Гзар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти и твоите другари по-надолу коментирали четете половината новина, след като не сте последователни към актуалните събития и политическия дебат в СМ. Албанците отначало са за промените. Даже и самият премиер на Албания настояваше твърдо пред Кавачевски за промените. Те се отказват от постовете си за да гласува промените и опозицията на Митковски. Оставката на албанците беше условието на опозицията
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ами

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Албанците":

    де да беше така. За жалост поръчките са от ФАЩ.
  • 32 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    то македонския/шиптърски отбор е нов. Кога е играл с българи, че да имат спортна вражда?
  • 33 1944

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Професор":

    агитаторите от копринка?
Новини по държави: