Last news in Fakti

3 Август, 2023 12:31 1 191 0

В Каталуния бе обявен режим на водата в 24 населени места

  • испания-
  • каталуния-
  • режим на водата-
  • суша

Заради сушата

В Каталуния бе обявен режим на водата в 24 населени места - 1
Източник: БГНЕС

В испанската автономна област Каталуния бе обявен режим на водата в 24 населени места поради суша. Ограниченията ще засегнат употребата на вода в селското стопанство и промишлеността, но не и питейната вода. Засегнатите населени места имат общо 26 хиляди жители.

Според въведените ограничения, количеството вода, използвано в селското стопанство, ще се намали с 80%, а това за промишлеността - с 25%. Въведена е забрана за пълнене на басейни, поливане на градини и паркове, както и пълнене на обществени фонтани. Прясната вода не трябва да се използва за миене на автомобили.

Количеството на водата, което жителите могат да използват на ден, ще се намали от 230 на 200 литра на ден на човек. Властите отправят призив към гражданите да намалят потреблението си до 90 литра на ден. Ситуацията е критична и сушата в региона изисква незабавни мерки за рационализиране на водните ресурси, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: