5 Август, 2023 04:40 1 877 2

Постоянната мисия на Северна Корея в ООН защити амбициите на Пхенян да има ядрени оръжия

  • северна корея-
  • оон-
  • ядрено оръжие

Това е наше суверенно право, заявиха дипломатите

Постоянното представителство на Северна Корея в институциите на ООН във Виена защити амбициите на Пхенян да има ядрени оръжия, дефинирайки ги като негово суверенно право, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Постоянната мисия на Северна Корея разкритикува САЩ, че имат ядрени оръжия и призова за край на споделянето на ядрени оръжия или за укрепването на способностите за възпиране.

Пхенян разкритикува САЩ и за сключване на алианса АУКУС с Великобритания и Австралия, съгласно който Канбера ще получи ядрени подводници от партньорите си.

Същевременно Пхенян защити ядрените си оръжия, като посочи, че така упражнява суверенитета си. Постоянното представителство на Северна Корея в агенциите на ООН във Виена припомни, че Пхенян се е изтеглил преди 20 години от Договора за неразпространение на ядреното оръжие.

"Севернокорейската ядрена сила няма никога да бъде заплаха за онези страни, които уважават суверенитета на Северна Корея и нейните интереси в областта на сигурността", заяви постоянното представителство на Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б Р А В О

    24 0 Отговор
    Така се отстоява СУВЕРИНИТЕТ , а НЕ като се рзоръжаваш под командата на краварите , които после се предлагат да те ПАЗЯТ .
  • 2 Педереатлантик

    11 0 Отговор
    Браво. Щом УСА имат ядрено оръжие не виждам аргумент други да нямат. Слънцето изгрява от Изток и от там ще дойде свободата за хората на земята. Атлантизма донесе само войни смърт и глад но Путин каза стига. Сега всички трябва да помагаме та Байдън да изгуби войната която води срещу Руския свят.
Новини по държави: