2 Ноември, 2013 10:04 1 081 0

В Египет спряха сатирично шоу

  • басем юсеф-
  • египет-
  • шоу

Басем Юсеф стана известен след свалянето на бившия държавен глава Хосни Мубарак с аматьорските си видеоклипове

Телевизионното шоу на известния в Египет сатирик Басем Юсеф е било свалено минути преди да се появи в ефир, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

Това става седмица след като в последното шоу на осмиване бяха подложени влиятелните в страната военни. Верен на хапливия си сатиричен език Юсеф подложи на критика висшия генералитет на армията.

Решението да се спре програмата на комика буди тревога за ограничаване на свободата на изразяване в страната , смятат наблюдатели.

Частният телевизионен канал Си Би Ес заяви, че шоуто на Юсеф е свалено, защото не се съобразявало с редакционната политика, а самият сатирик е станал алчен и е искал все повече пари.

Сатирикът Басем Юсеф стана известен след свалянето на бившия държавен глава Хосни Мубарак с аматьорските си видеоклипове, публикувани в YouTube.

В тях той правеше хумористични карикатури на различни публични фигури. По-късно той започна да води свое сатирично шоу. В него Юсеф се надсмива над всякакви хора – от бивши телевизионни водещи до известни мюсюлмански учени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА